Què necessites trobar?

Míriam Escurriola

ESPECIALITATS :
Actor/Actriu
ALTRES ESPECIALITATS:
esgrima, màscara, dansa contemporània i jazz, mim
ESTUDIS:
Institut del Teatre
EMAIL:
correo@miriamescurriola.com
IDIOMES:
català, castellà, francès, anglès
REPRESENTANT:
{pi_representante}
ALÇADA:
160

Videobook:

https://youtu.be/OdC-pbnqSbg


FORMACIÓ

Titulació acadèmica

Graduada Superior en Art Dramàtic, a l´Escola Superior d´Art Dramàtic de l´Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona.

Llicenciada en Comunicació Àudiovisual a la Universitat Pompeu Fabra, Barcelona.


Formació teatral, cursos

Laboratori de dansa-teatre amb la coreògrafa Mercè Boronat (www.mercedesboronat.com) , curs 2006-2007.

Stage Internacional de Commedia dell’Arte dirigit per Carlo Boso. AIDAS (Académie Internationale des Arts du Spectacle, www.academie-spectacles.com), del 21 d’agost al 15 de setembre del 2006, París.

Curs de Commedia dell’Arte impartit per Carlo Boso (interpretació i Commedia dell’Arte) i Stefano Perocco (construcció de màscares en cuiro per Commedia) dins del III Festival Internacional dell’Arte della Commedia. Alcalá de Henares, juliol de 2005.

Laboratori de dramatúrgia actoral impartit per José Sanchis Sinisterra. Institut del Teatre, maig de 2004.

‘Mètrica i Dansa’, laboratori sobre el vers i el moviment impartit per Joan Ollé i Andrés Corchero. Institut del Teatre, abril de 2004.

‘Estudi sobre Ifigènia’. Curs impartit per Michel Azama a partir de la seva obra IFIGENIE, OU LE PÉCHÉ DES DIEUX. Prima de Teatro, Escuola Europea per l’arte dell’attore, XIX Edizione, San Miniato (Pisa). Del 16 al 26 de juliol de 2003.


Altres títols

First Certificate in English, University of Cambridge, International Examinations, desembre de 1997. 


TREBALLS

Míriam Escurriola

TEATRE

LIMBO, L’ Era de les Impuxibles i Marc Rosich. Direcció Míriam Escurriola. Estrena 2015. Segona temporada 2016, Teatre Gaudí.

VIURE SOTA VIDRE, d‘E. Palmetshoffer, Cia laCosa. Intèrpret. 2014, Círcol Maldà i Sala Beckett.

MRS. DEATH. UN DIÀLEG AMB ESPRIU i (A)MURS, A LOVE STORY, L’ Era de les Impuxibles. Direcció Míriam Escurriola. 2013-2014, Versus Teatre

L'ÚLTIM DIA DE FEBRER. Cía. La Hydra. Direcció. Garaje Lumière (Madrid), 2012 i Nau Ivanow (Barcelona), 2013.

TOT ÉS FUM. Cía. L'Era de les Impuxibles. Direcció. Nau Ivanow, 2012. (www.eraimpuxibles.com)

GENESI, UNA IDEA D'EUROPA. Intèrpret i Direcció. Creació de text, màscara i teatre físic. Temporada 2011-2012. (http://genesiunaideadeuropa.blogspot.com)

PETITS BASTARDS. Dir: Cristina Raventós. Temporada 2011-2012. Teatre del Raval.

UN TERRÒS DE SUCRE. de Modest Urgell. Dir: Rosa Maria Isart. Cia ODDF Teatre. Jornades Argumenta 2010. Vilanova.

EL PROJECTE DELS BOJOS. Com a co-direcció. Musical de creació. Dir: Marc Vilavella, Quima Dalmau i Míriam Escurriola. Cia. La Barni. Temporada 2010-2011. Almeria Teatre (www.elprojectedelsbojos.com)

20 ANYS SALA BECKETT. Dir: Cristina Clemente I Marta Buchaca. Sala Luz de Gas. 26 d’octubre del 2010.

LA FÀBRICA DE LA FELICITAT, de Jordi Faura, Dir: Abel Coll. Teatre Tantarantana. Juny 2009.

CABARET INCÍVIC, Cia. Incívica. Creació col·lectiva. Sala Triángulo, Festival Simulacro 08, Madrid, Març-Abril 2008. FIB, Festival de Benicàssim, Juliol 2008.

LA PARADISE BAND, Assaig Obert. Direcció: Mercè Vila Godoy. Dramatúrgia: Cristina Clemente. Espai Lliure, Teatre Lliure, Desembre 2007.

L’ESVORANC, de Josep Maria Miró. Direcció: Martí Torras. Sala Raval, XII Mostra de Teatre de Barcelona, Novembre 2007.

ATEMPTATS CONTRA LA SEVA VIDA de Martin Crimp. Dir: Ramon Simó, gener 2007, Institut del Teatre.

SIS OFICINISTES I UN LLORO de Jordi Oriol. Dir: Jordi Oriol, desembre 2006, Teatre Romea.

LA MUJER FRANQUICIA de Raquel Tomàs. Amb Maria Ribera i Rafa Cruz. 15 d’octubre. Sala La Planeta, Festival Internacional de Teatre Temporada Alta, Girona 2006.

LA REALIDAD DEBERÍA ESTAR PROHIBIDA, creació i interpretació. Trilogia de càpsules de creació, AreaTangent, Obrador d’estiu-Sala Beckett i Temporada Alta 2006.

SEXTRASSE, d’Iker Gómez. Intèrpret de la peça de dansa teatre, càpsula de creació, AreaTangent, Temporada Alta 2006.(www.dvdanceart.com/dvdasexstrasse.htm)

CONSTRUINT L’HEROI POSITIU, Assaig Obert sobre Màxim Gorki. Direcció: Ana Maestrojuán. Dramatúrgia: Manuela Lorente. Sala Fabià Puigserver, Teatre Lliure, maig 2006.

TRIO. IN A SETIMENTAL GROOVE. DANSA, creació de dansa a partir de la música d’Ignasi Terraza conjuntament amb Aixa Guerra. AreaTangent-NAUMON, 16 de març de 2005.

14 VEUS, 14 CONTES, lectures dramatitzades. Direcció: Anna Llopart. Sala Beckett, 19 i 20 de desembre de 2005.

PELIGRO: PROHIBIDO EL PASO de Marta Betriu i Míriam Escurriola. Cia. Las Perras. Dins de càpsules comprimides d’AreaTangent. 13 d’octubre, Sala La Planeta, Festival Internacional de Teatre Temporada Alta, Girona 2005.

WAMBA VA! de Gerard Altaió, Eduard Escofet, Josep Pedrals i Martí Sales. Proposta de BarriBrossa coordinada per Hermann Bonnin. Mercat de les Flors, del 8 al 10 d’abril de 2005. Més informació: www.propost.org/wamba

ODIO, ODIO BASTANTE de Marta Betriu i Míriam Escurriola. Cia. Las Perras, producció d’AreaTangent. Premi especial a la Creació del Jurat en la X Mostra de Teatre de Barcelona. Del 19 al 23 de maig a AreaTangent (www.areatangent.com). 1 de juliol, a FESTUS, Festival Jove d’Arts al Carrer. 28 d’agost, La Terrasseta de Tàrrega. Mostra de Teatre de Barcelona 2005, 10-11 de novembre, L’Antic Teatre.

NUESTRA SEÑORA DE LAS NUBES d’Arístides Vargas. Direcció: Ana Maestrojuan (tesina de direcció). Amb Joan Minguell. Institut del Teatre, Teatre Estudi, del 17 al 20 de març de 2005.

JULIOL DE 1936, BARCELONA (LA TRAMPA) de Claude Mercadié. Direcció: Boris Rotenstein. Amb Muntsa Alcañiz, Sergi Calleja, Jordi Figueras i Aleix Rengel. Cia. Tantarantana, Tantarantana Teatre, del 21 de novembre del 2003 al 11 de gener del 2004. Barcelona. En gira abril-maig i octubre-novembre del 2004 (Personatge: Quimeta). Més informació: www.tantarantana.comwww.avui.com/avui/diari/03/des/05/470205.htm

BODAS DE SANGRE de F.G. Lorca, dir: Antonio Calvo (tesina de direcció). Amb Muntsa Alcañiz, Pau Derqui, Alicia González Laá, Sandra Monclús, Mercè Montalà i Babou Cham entre d’altres. (Personatge: Muchacha). Institut del Teatre, Teatre Estudi, del 17 al 20 de juny del 2004.

LA SANG AL COLL DEL GAT de R.W. Fassbinder, dir: Rafel Duran, abril 2004, Institut del Teatre. (Personatge: Phoebe Zietgeist) 


CINEMA

COMO JUGAR A POLIS Y CACOS. Direcció: Alejo Levis. Productora: Life & Pictures. Curtmetratge en 35 mm. 


 TELEVISIÓ

HOSTILE TAKEOVER, capítol pilot sèrie multiplataforma (tv, internet). Productora: Audiovisuales Avatar. 2010

CÀSTING. Direcció: Alejo Levis. Productora: Life & Pictures. Sit-com per la xarxa de televisions locals de Catalunya (XTLV). Personatge: Patricia. (propera emissió 2009)

XTRANYS. Direcció: Alejo Levis i Marta Betriu. Productora: Life & Pictures. Sit-com per la xarxa de televisions locals de Catalunya. Personatges: La Piròmana, La Beata i Las Perras. Octubre de 2006. Més informació: www.xtvl.tv/do/programes/xtranys.html

DE MODA. Primer capítol de la sèrie. Emissió a TV-3, Canal 9, TeleMadrid i Euskal Telebista, productora: Diagonal TV, realitzador: Lluís Maria Güell, personatge de repartiment. 


PROJECTES INTERNACIONALS

Seminari intensiu de Commedia dell’Arte, Escola Superior d’Art Dràmatic d’Oszltyn. Stefana Jaracza Theatre, Polònia. Març 2009.

Trainer espcialista en teatre dins el curs Action Methods Improving Motivation and Quality in the Learning Situations, Comenius Course, La Toscana, Itàlia, maig del 2008. Més informació: www.europeanbridges.com, http://picasaweb.google.fi/verkkokuvat/ItalyCourse2008Photos?authkey=Ta_vMS-9tuc

Artista convidada representant Espanya al programa MUS-E (art a les escoles) dins la trobada internacional de workshops d’artistes. Foz de Arelho, Portugal, maig del 2008.

THE NIGHT OF THE KINGS, dramatúrgia sobre l’obra homònima de W. Shakespeare amb la companyia ‘Commedia de Babel’. Supervisió artística de Carlo Boso. Creació: Juliol-Agost del 2007, França. Estrena: 21 de setembre, MASQUE festival du théâtre, Helsinki, Finlàndia.

‘Theatre and Performance. Art Laboratory’ , artista convidada representant Espanya al programa MUS-E (art a les escoles) dins la trobada internacional de workshops d’artistes. Rudolf Steiner Hause, Hamburg, Alemanya, 22-25 d’abril del 2007. Artista creadora del workshop: ‘Trust-Risk-Love: a movement dramaturgy’. Més informació: www.menuhin-foundation.com

Artista creadora del workshop: ‘Mask training: a ritual background’. Kaustinen, Finlàndia, 25 de setembre del 2007.


RÀDIO

Locució de veus per la sèrie “Doctor W” (TV3 / Club Super3) i “Flying Squirrels” amb Mago Production. 2010-2016.

Locució de veus de diversos personatges pel projecte Area TXT 2006 de noves dramatúrgies (Lluïsa Cunillé, Jordi Casanovas, Raquel Tomàs entre d´altres). AreaTANGENT i COMRàdio. Juliol 2006.

Locució de veus de diversos personatges pel projecte de Contes Sonors d’Andersen de COMRàdio. Direcció: Anna Llopart. Productora: Tangent. Juliol i Novembre del 2005. Barcelona


DOCÈNCIA

Professora de Movement for Actors (15 credits) i Acting with masks (15 credits) dins el Grau d’Interpretació - BA (Hons) Acting, ESART Campus Internacional (www.campusesart.net / Dir. Joan Maria Gual), des del 2014 fins l'actualitat.

Professora de Tècniques d’Interpretació (Cos) i Coordinadora pedagògica dins el mòdul Arts Escèniques dels Batxillerats Creatius, especialitat Performing Arts, a ESART, curs 2013-2014 / curs 2014-2015 / curs 2014-2015

Professora de Tècniques d’Interpretació a l’escola MEMORY des del 2008 fins al 2015.
- Commedia dell’Arte. Direcció de tallers d’interpretació amb màscares
- Entrenament actoral. Treball del cos seguint la Pedagogia Lecoq, TCC i altres tècniques vinculades
- Taller de creació de teatre-dansa
- Història Visual de les Arts Escèniques

Docent dins el Màster i Postgrau en Lideratge Polític (UAB-UAM / Fund. Xavier Soto) en la matèria de Tècniques Teatrals Aplicades a la Comunicació en les edicions del 2011, 2012, 2013, 2014, 2015.

Coordinadora pedagògica de l’Escola Petit Tísner i Petit Tísner Estiu ( Escola d’Arts Escèniques. Centre Cívic Cotxeres Borrell i Ajuntament de Barcelona) des del 2013 fins l’actualitat.

Professora i Actriu convidada amb conferència-espectacle al Dia Mundial de la Commedia dell’Arte, Escuela de Artes y Oficios, Màlaga, 2012.

Docent a les Jornades de Teatre Italià organitzades per l’Escola de l’Espectador, Espai Brossa. 2010.

Artista col·laboradora en el programa MUS-E de la Fundació Yehudi Menuhin (www.fundacionmenuhin.org) per tal d’apropar l’art als col·lectius de nens amb risc d’exclusió social.

Professora de Tècniques d’Interpretació (Commedia dell’Arte) a AULES (www.aules.net). 2004-2008.

Professora de Tècniques d’Interpretació (Commedia dell’Arte, Moviment i Teoria teatral) a MEMORY (www.escolamemory.com), 2009

  VIDEOS

  Míriam Escurriola
  CONTACTE

  ×

  {SuccessMessage}

  ×

  {ErrorTitle}

  • _error


  Míriam Escurriola