Què necessites trobar?

UN MAL DIA A LA FEINA POT SER TERRIBLE. ISHTAR (O LA SENYORA DE LA NETEJA), LA PRIMERA LECTURA DRAMATITZADA DEL 2019

Publicado el 21 de Junio de 2019

Amb la Sala Versus Glòries pràcticament plena, el passat 17 de juny va començar el VII Cicle de Lectures Dramatitzades que organitza conjuntament l’AADPC, Fundació AISGE i Fundació Romea.


“Ishtar (o la senyora de la Neteja)”, dirigida per Rocío Manzano, ens va traslladar a un descampat inhòspit on es creuen dues dones, representades per les actrius Angelina Llongueras i Laura Vila Kremer, amb unes vides antagòniques, que acaben sent absolutament complementàries.


El text de Raquel Loscos parteix d’un reportatge publicat fa uns anys a El País sobre les dones que pleguen de la seva feina de matinada i han de tornar a casa. Ananda Milton és una auxiliar d’infermeria que ha tingut un mal dia a la feina i de camí a casa, a la nit, es troba amb Ishtar, la senyora de la neteja, una poderosa deessa que transforma la por i la desconfiança inicial en complicitat entre les dues dones.


En el col·loqui final, conduït pel director de l’Entreacte Manuel Pérez, van participar tot l’equip artístic i l’autora de la peça. Les paraules més repetides van ser sororitat, por, apoderament, precarietat laboral, feminitat, fragilitat, seguretat. Uns conceptes contradictoris i discordants que denota el discurs de reivindicació i enaltiment del paper de la dona a la societat que amaga l’obra, sota el to còmic del text.

Fotos: Glòria Solsona