Què necessites trobar?

TOTHOM TÉ UN PREU A “EL 515”

Publicado el 19 de Julio de 2017

El Teatre Romea va acollir el passat 17 de juliol la segona lectura del V Cicle de Lectures Dramatitzades organitzat per l’AADPC, Fundación AISGE i Fundació Romea, "El 515" de Marc Loher.


L’acció passava en un bar on l’únic que s’oferia al públic eren 514 modalitats de fer ous ferrats i en cap dels plats, el rovell està sense trencar. El plat número 515 fou, justament, el que va desenvolupar tota la trama de l’obra amb un argument que fregava l’absurd.


L’autor i director de l’obra, Marc Loher, utilitzava la fragilitat d’un rovell d’ou per demostrar que, a la societat actual, l’aparent solidesa de cada individu pot ser aniquilada molt fàcilment. La raó és que tothom té un preu a la vida.


Els actors Ricard Farré, Elisabet Manté, Miquel Ripeu, Manel Sans i Ramon Vila van fer gaudir al públic assistent, que gairebé va omplir la sala, amb uns personatges que sortien dels estereotips als que estem acostumats: un obrer a l'atur convençut que les dretes el traurien de la misèria; l’amo del bar que, cansat de la rutina, es deixava portar per l’oportunitat de canviar de vida oblidant els seus valors; un president del govern que va aconseguir la seva titulació acadèmica del no res i els que realment manegaven la societat, encapçalats per un dona jove aparentment fràgil, que van portar a l’extrem les situacions que se’ls hi presentaven, amb jocs continus d’apostes.


El bar on transcorria l’acció representava un microcosmos on uns quants personatges creien que actuaven amb total llibertat, simbolitzant el ciutadà del carrer, però que, en realitat, estaven absolutament supeditats a la voluntat dels que manen, els que sempre ho han fet i els que ho continuaran fent.


Durant el col·loqui que va mantenir l’equip artístic amb el públic a la finalització de la lectura, Marc Loher va ratificar la visió pessimista de la societat actual. Segons les seves pròpies paraules, l’única eina que té al seu abast per intentar canviar d’alguna manera el món és fent obres de teatre i la millor manera perquè arribi al públic és en el mateix to de comèdia àcida amb el que ens va presentar “El 515”.


VÍDEO DE LA LECTURA