Què necessites trobar?

Tanquem cicle amb la tercera lectura dramatitzada ‘L’Eixida’

Publicado el 28 de Septiembre de 2023


Tanquem l'11è cicle de lectures dramatitzades amb  L'Eixida escrit i dirigida per la sòcia i directora Marta Momblant Ribas i amb la interpretació de Susana Egea i Xevi Dorca. 
 En L'Eixida, el Matarranya és el teló de fons: una microruralia de ficció on magnificar conflictes universals perpetuats en l'ànima humana. La paradoxa és la constant busqueda del seu escapisme. L'obra és un text original dins el volum  Dona Lletra Aigua, i premiat amb el  Premi Guillem Nicolau 2022 a les Lletres Catalanes a l’Aragó. 


SINOPSI: 

Ella és al primer pis de la casa als afores del poble amb el balcó obert. L’estança està inundada de llum i tebiesa pel sol de la tarda. Recent sortida de la dutxa, nua i descalça, es desplaça per l’estança assolellada. S’està arreglant davant el mirall per eixir. Com cada dimecres, ha quedat per passar el vespre amb la seva amiga d’Arnes... segons ha dit al seu marit. 


Ell, des del jardí, només un pis per sota, la intueix per cada vegada que passa per davant del balcó obert. Ell podria descobrir-la en la seva nuesa; Ella podria descobrir-lo a ell espiant-la.  


Ella, des de dalt, escolta el so de l’aigua que ix de la mànega amb la que ell rega flors i plantes i terra molla. El so del doll a raig que li puja i li entra a través del balcó es barreja amb la melodia que una estona abans Ell practicava amb la seva trompeta, pel concert de la Banda, i que ara només taral·leja.  


Un matrimoni amb els fills ja adults, el d’Ella i Ell, se sosté, passats els anys, a partir d’un munt d’acords tàcits: consignes silencioses; pactes signats només amb les mirades; cerca de compensacions a les dinàmiques atàviques de la quotidianitat domèstica; salconduits a la consuetudinària servitud a la família; llicencies per subvertir les costums arraigades. 


Cal trobar una eixida. 


Confirmo la meva assistència! 

EXTRES I COL·LABORACIONS:

Espai escènic i construcció: Tito Sánchez 

Atrezzo i vestuari: Dress Art: Judit Rafel

Composició i Intèrpret solista Trompeta: Samuel Sánchez Momblant

Assistència a la direcció: Gabriela Sánchez Momblant

Agraïments: Youkali: Josep M. Borràs.Teatre C C  Zona Nord: Arántzazu Ortega. I Xavi Criado.

Enregistrament musical: Francesc Vidal.

Implicacions artístiques diverses: Andrea Sánchez Momblant


Organitza: 

 Col·labora: 

 


Amb el suport de: