Què necessites trobar?

LECTURA DRAMATITZADA ''DIÀLEGS DE CARMELITES'' AL TEATRE ROMEA

Publicado el 05 de Julio de 2021

Dilluns 26 de juliol a les 19 h 
al Teatre Romea
(Carrer de l'Hospital, 51, BCN) 


Comencem 9è Cicle de Lectures Dramatitzades amb l’obra "Diàlegs de Carmelites" de Georges Bernanos. Aquesta proposta estarà dirigida per l'associat Héctor Mellinas amb la participació de Muguet Franc, Anna Güell, Rosa Renom, Fina Rius, Bàrbara Roig i Armand Villén.


Blanca, la jove filla del marquès de la Force, després d’un assalt al seu carruatge, decideix d’entrar al Carmel de Compiègne perquè reconeix tenir por de no estar a l’alçada de la seva naixença davant les revoltes populars que han començat a succeir. Té por de la mort i d’acceptar la condició que el món li ha atorgat i, per retrobar-se ella mateixa, pren la determinació d’entrar al convent amb l’esperança que una vida monacal l’ajudarà, en la mesura que li imposarà unes regles diferents, a sobreviure.

Aquesta urgència que Blanca sent de viure agònicament, però, aviat serà rebutjada per la priora del monestir, que li farà veure que les Carmelites no viuen sinó per als altres: per redimir-los des d’un punt de vista cristià, sí, però des de l’entesa i la comprensió. I és que la pregària del Carmel no té com a destinació un Déu al qual les monges estiguin sotmeses i hagin d’orar-li sense esperar cap resposta, sinó que l’objecte dels precs són elles mateixes i, per tant, dialoguen contínuament entre elles per reivindicar les seves creences i allò que les diferencia les unes de les altres també.

És perquè es posen en dubte i perquè qüestionen de quina manera cadascuna es relaciona amb l’entorn, que aprenen a acceptar que hi ha diferents maneres de ser al món. Per aquesta raó fa sentit avui posar en escena la història d’aquests fets reals i recordar-nos que l’únic déu laic i contínuament vigent és la companyia que ens fem i la relació que mantenim amb allò que ens uneix i, per això mateix, ens (re)defineix.

Perquè no hem d’oblidar el context de la Revolució francesa en què aquestes converses tenen lloc: un moment de convulsió i de renovació d’uns vots morals en favor d’una comunitat que es vol igualitària i lliure. Aquest discurs és el que prediquen les Carmelites i, tot i així, és també el que va motivar-ne la seva execució a la Plaça del Poble de París el 1794 per haver-se negat a renunciar als seus vots monàstics, ja que, des de la seva exclaustració dos anys abans, les Carmelites van reunir-se diàriament per complir amb el seu deure de pregària.

Héctor Mellinas


Entrada lliure - Aforament limitat
Per a una millor gestió de les entrades, imprescindible confirmació prèvia.


CONFIRMA LA TEVA ASSISTÈNCIA


El video d'aquesta lectura es penjarà al canal de youtube AADPC comunicació 

Per mesures de seguretat el programa de mà no te'l podrem donar imprès. Descarrega-te'l


Organitza:Amb la col·laboració de:


Amb el suport de: