Què necessites trobar?

LECTURA DRAMATITZADA ''ALPENSTOCK'' DE RÉMI DE VOS

Publicado el 03 de Diciembre de 2015

Dilluns 21 de desembre a les 20.00h
a la Nau Ivanow
(C/ Hondures, 28. Barcelona)

Al seu xalet, en Fritz i la Greta semblen viure una vida confortable ben ancorada a les tradicions. Però un dia, la tranquil·litat es veu truncada per la compra d’un detergent al mercat cosmopolita. Enmig de la confusió que aquest fet genera, arriba en Josip, un efervescent balcano-carpato-transilvanià, que sedueixa la Greta. En Fritz els sorprèn en ple acte sexual i l’assassina. Però una altra visita irromp: en Josip, el cosí d’en Josip, que també sedueix a Greta i també és assassinat per Fritz...

Alpenstock és una comèdia boja i absurda, amb ingredients tan dispars com un pantaló de pell de camell, l’aciditat de les mucoses o una paella plena de xampinyons. Una obra que arrossega in crescendo a l’espectador cap a un espiral d’humor negre. Una peça incorrecta; una retrat cru del nostre benestar occidental que es revela com una bufetada a l’espectador. És una caricatura de la societat. A través d’un trio arquetip en teatre (l’home, la dona i l’amant), presenta la temàtica de la por a l’Altre i contraposa les pulsions de la persona amb l’organització civilitzadora de la societat.

L’obra no ha estat estrenada en català. Tampoc ho ha estat en castellà. No obstant és una obra àmpliament representada en llengua francesa i ha estat traduïda a altres llengües.

L’autor, Rémi de Vos, després de ser actor, comença la carrera de dramaturg el 1994 i obté una beca Beaumarchais per l’obra Débrayage. El 2006, rep de nou aquesta beca així com també el Premi de la Fundació Diane i Lucien Barrière de teatre per la peça Jusqu’à ce que la mort nous sépareAlpenstock es va estrenar el 2005 i fou editada el 2006.

En finalitzar la lectura els assistents podran participar en la xerrada amb el director de la peça, Ricard Soler, i el seu equip artístic. Aquesta col·loqui estarà conduït per Carme Tierz, directora de la revista Entreacte.

Entrada lliure - Aforament limitat
Per a una millor gestió de les entrades, agrairíem confirmació prèvia.

FORMULARI D'INSCRIPCIÓ