Què necessites trobar?

L'AADPC SIGNA UN CONVENI DE COL·LABORACIÓ AMB LA FEDERACIÓ D’ATENEUS DE CATALUNYA - XTAC

Publicado el 12 de Febrero de 2018

El passat 6 de febrer, el President de l’AADPC, Àlex Casanovas, i Salvador Casals, President de la Federació d’Ateneus de Catalunya (FAC), van signar un protocol de col·laboració entre ambdues entitats, amb la voluntat d'establir sinergies entre els artistes professionals associats de l’AADPC i els artistes amateurs que formin part dels teatres XTAC (Xarxa de Teatres d’Ateneus de Catalunya).

La FAC és una Associació sense afany de lucre que agrupa a més de 170 entitats culturals de Catalunya i el seu objectiu principal és prestar serveis i assessorament a les entitats. Ha desenvolupat un projecte de xarxa de teatres anomenat XTAC, amb la voluntat d'ajudar als programadors dels teatres que en formen part, a millorar la qualitat de la programació i a facilitar les eines necessàries per una millor gestió del teatre.

Aquest acord, subscrit a la seu de la Federació d’Ateneus de Catalunya, estableix una coordinació de lectures dramatitzades i la gestió dels bolos que se’n derivin, així com l’organització de masterclass i tallers impartits pels professionals de l’AADPC als artistes amateurs.

Un altre dels punts acordats és emprendre actuacions per emfatitzar la promoció de companyies de teatre formades per joves intèrprets per impulsar l’inici de la seva carrera artística. En aquests casos, es podrà generar fòrums de debat posterior adreçats i pensats per a públic adolescent per tal de promocionar l’art del teatre entre els més joves.

Al conveni també s’especifiquen els detalls de la celebració conjunta del Dia Mundial del Teatre. D’aquesta manera els intèrprets professionals i els amateurs celebraran plegats el dia de la reivindicació del Teatre.

A més, també s’ofereix la subscripció a la revista Entreacte, que edita l’AADPC, amb unes condicions molt favorables als teatres de XTAC i als usuaris dels Ateneus.

Les dues entitats consideren de gran importància establir aquestes línies de col·laboració que permetran compartir activitats i actuacions que beneficiaran als seus integrants.