Què necessites trobar?

L’AADPC REP UN RECONEIXEMENT ESPECIAL EN ELS PREMIS BBVA DE TEATRE 2021

Publicado el 09 de Junio de 2021

El passat dia 7 de juny es van donar els Premis BBVA de Teatre 2021 que enguany celebraven la seva 21a edició. La gala, que com cada any va tenir lloc a L’Atlàntida de Vic, va estar conduïda per l’actor Peyu.

El jurat d’aquesta edició va estar format per l’actriu Mireia Aixelà; la representant de l’AADPC i actriu, Ariadna De Guzman; el programador de L’Atlàntida de Vic, Ramon Ferrer; la representant de Temporada Alta, Laura Iglesias; i el director del Premi BBVA de Teatre, Joan Roura.


L’espectacle Vaig ser pròsper, de Projecte Ingenu, va ser el guanyador del Premi BBVA de Teatre 2021

De les 103 propostes presentades als Premis, el jurat va seleccionar 5 finalistes: Suicide notes de Marc Caellas & David G. Torres; Orbital de la Cia. Farrés Brothers; Vaig ser pròsper de Projecte Ingenu; Una galaxia de luciérnagas d’Aina Tur, Cia. El Maldà i; Ramon de Mar Monegal amb Francesc Ferrer, Cia. Eòlia I+D, que van ser representades als teatres de Tàrrega, Calldetenes, Martorell, Bescanó i Igualada.

Finalment, el jurat va acordar guardonar l’obra Vaig ser pròsper “per la valentia i el risc d’una posada en escena atrevida i complexa. Un treball escènic amb precisió i coordinació, i un fil dramatúrgic soterrat que traspua estèticament al llarg de l’obra”.


El Premi consisteix en una gira per Catalunya valorada en 20.000 euros, que inclou la programació de l’obra premiada al Festival Temporada Alta 2021.


Millor interpretació ex aequo per a Anna Alarcón i Francesc Ferrer, i millor direcció per a Marc Chornet

L’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC), que col·labora des de fa anys amb el premi, va concedir els premis a la millor interpretació a Anna Alarcón, actriu de l’obra Una galaxia de luciérnagas, i a Francesc Ferrer, actor de Ramon. La millor direcció va ser per a Marc Chornet, de Vaig ser pròsper.L’AADPC rep un reconeixement especial per la feina que s'ha fet pel col·lectiu, especialment, durant aquest darrer any de pandèmia

Aquest any, a més d’atorgar el Premi al millor espectacle teatral, millor interpretació i millor direcció, es va lliurar també un reconeixement especial a l’AADPC per “la lluita i treball incansable durant quaranta anys i concretament pel suport donat durant la crisi del sector teatral degut a la pandèmia per la Covid-19”.

El president de la Fundació Antigues Caixes Catalanes, Jaume Ribera va explicar que “el reconeixement que enguany hem fet a l’Associació d’Actors i Directors professionals de Catalunya, per lluitar per la professió de totes les persones que s'hi dediquen, també ho és per posar en valor a tots els professionals que de manera incansable continuen treballant tot i les incerteses de cada moment”.

Des de l’AADPC, agraïm molt aquest reconeixement que se'ns va fer per sopresa. Aquest premi ens dona forces per continuar treballant per la millora de les condicions del nostre sector.