Què necessites trobar?

L’AADPC I EL CONSULAT DEL JAPÓ VAN OFERIR UNA DEMOSTRACIÓ I UN TALLER DE TEATRE NŌ AMB EL MESTRE TANEDA

Publicado el 21 de Febrero de 2018

El passat divendres 9 de febrer el mestre de teatre Nō Michikazu Taneda va oferir una masterclass a un grup de socis de l’AADPC, alumnes i professorat de l’ESAD i de l’Institut del Teatre. La presentació institucional, a càrrec de la Directora de l’IT, Magda Puyo, del President de l’AADPC, Àlex Casanovas i del Cònsol General del Japó a Barcelona, Nohito Watanabe, va donar pas a dues hores de demostració de l’art Nō que va cloure amb un intercanvi de preguntes amb el mestre Taneda.

La setmana següent el Palau Baró de Quadras, seu de l’Institut Ramon Llull, va ser l’espai que va acollir la segona part d’aquest acord entre l’AADPC i el Consolat del Japó, que va permetre tenir el mestre Taneda (recentment nomenat Propietat Cultural Intangible Important del Japó en reconeixement de la seva valuosa contribució a la conservació i transmissió d'aquest antic art teatral) oferint un taller de quatre sessions pràctiques exclusiu per als associats de l’AADPC. Un total de quinze professionals van tenir accés a una formació excepcional: el mestratge directe del Mestre Taneda que els va permetre prendre contacte amb la gestualitat, el cant i els moviments bàsics del teatre Nō. L'acte de cloenda del workshop va consistir en la representació d'una escena d'una obra destacada a càrrec dels alumnes participants.

Parlaments d’obertura. D’esquerra a dreta: Shigeko Suzuki (intèrpret); el mestre Michikazu Taneda; Manel Forcano (director de l’institut Ramon Llull); Naohito Watanabe (Cònsul General del Japó a Barcelona) i Àlex Casanovas (President de l’AADPC)

DEMOSTRACIÓ A L'INSTITUT DEL TEATRE


TALLER A L'INSTITUT RAMOM LLULL