Què necessites trobar?

L’AADPC COL·LABORA EN L’ACTE INAUGURAL DE L’ANY PAQUITA FERRÁNDIZ

Publicado el 12 de Noviembre de 2021

El proper dilluns 15 de novembre tindrà lloc al teatre Romea l’acte inaugural de l’any Paquita Ferrándiz que organitza el departament de Cultura en motiu del centenari del naixement de l’actriu.


PROGRAMA DE L’ACTE

17 h - Conferència d'obertura ‘Paquita Ferrándiz i el teatre català del segle XX ”, una xerrada en què donarà les claus per redescobrir la seva figura i posar-la en context.. A càrrec d’Enric Gallén, historiador i crític d’arts escèniques

18 h - Projecció del documental ‘Paquita Ferrándiz, la fascinació de la Primera Actriu’. Documental d’uns vint minuts de durada sobre la vida i obra de l’actriu, amb fragments d’espectacles i entrevistes de l’època i del testimoni actual de companys de professió que van treballar amb ella.

19 h - Lectura dramatitzada: “Paquita Ferrándiz puja a l’escenari”, en què intervindran la seva filla i també actriu Maife Gil juntament amb altres actors i actrius de renom, tots ells dirigits per Camilo García, el seu gendre. Interpretaran dues obres de Josep M. de Sagarra en què va actuar Paquita Ferrándiz: “L'hereu i la forastera” amb Pere Arquillué i Rosa Renom i “L'Hostal de la Glòria” amb Josep M. Pou, Francesc Orella i Maife Gil. L’acte comptarà amb una breu xerrada sobre el repertori i estil interpretatiu de Ferrándiz amb la participació de Joan de Sagarra, fill del poeta i dramaturg.

L’AADPC ha col·laborat en la organització d’aquesta lectura dramatitzada i celebra aquesta commemoració tant merescuda de l’actriu.

RESERVA D’ENTRADES


Llegiu l’article d’Entreacte PAQUITA FERRÁNDIZ, AL RESCAT DE LA PRIMERA ACTRIU