Què necessites trobar?

CELEBRACIÓ DELS 40 ANYS DE L’AADPC

Publicado el 13 de Septiembre de 2022

Fotos  © Glòria Solsona 

El dilluns 12 de setembre vam celebrar els 40 anys de l’AADPC al Teatre Romea, un aniversari que s’ha hagut de posposar per culpa de la pandèmia però que finalment, hem pogut festejar al costat d’uns 150 assistents, a qui se'ls va obsequiar amb una bossa que contenia el llibre dels 40 anys de l'AADPC i un ventall de cartró amb un disseny exclusiu, de l'artista Pi Piquer, per l'aniversari de l'Associació.


L’acte va ser presentat pels periodistes culturals i coordinadors de la revista ENTREACTE, Manuel Pérez i Núria Cañamares. Tots dos van ser els encarregats, també, de presentar el llibre dels 40 anys que ha editat l’AADPC per commemorar les 4 dècades d’història de l’entitat. El llibre combina el passat, el present i el futur de l’entitat amb reportatges, entrevistes i escrits amb la visió de diferents protagonistes.


No van faltar en aquesta celebració alguns parlaments institucionals. Agraïm públicament les paraules que ens va dedicar el Sr. Josep Vives, director general de Promoció Cultural i Biblioteques de la Generalitat de Catalunya; el Sr. Dani Granados, delegat de Drets culturals de l’Ajuntament de Barcelona; el Sr. Camil Ros, secretari general UGT i el Sr. Javier Pacheco, secretari general de CCOO Catalunya. Van ser uns parlaments encoratjadors i de felicitació, en els quals es va destacar la feina que s’està duent a terme des de l’AADPC, des de fa tants anys, i que se’n beneficia tot el sector.


L’Àlex Casanovas, com a president de l’entitat, també va fer un discurs destacant les grans fites aconseguides per l’AADPC al llarg de la seva història, fent esment als membres de les antigues juntes que ho van aconseguir. També va agrair el suport rebut per part de les institucions i va aprofitar l’avinentesa per animar-los a regular, amb caràcter d’urgència, la condició d’intermitència dels i les treballadores de la cultura. Així mateix, va fer menció a totes les entitats i sindicats amb qui treballem colze a colze per millorar les condicions del sector. En el capítol d’agraïments, va donar les gràcies a tots els i les assistents entre els quals s’hi trobaven responsables del sector, proveïdors, associats i associades i tot l’equip de l’AADPC, a qui va dedicar un agraïment especial per la feinada que fa, dia rere dia, perquè l’entitat funcioni.


Com no podia ser d’una altra manera, tampoc no va faltar l’humor amb The Feliuettes, una companyia formada per 3 actrius i un músic: Laura Pau, Laia Alsina, Maria Cirici i Gerard Sesé. Les seves aparicions van afegir el to còmic, divertint als espectadors amb els seus gags carregats de música, reivindicació i paròdia.


Un cop acabat l’acte i abans de reunir-nos al voltant de les taules on hi havia el pica-pica de celebració, es van fer les tradicionals fotos de família amb les institucions, les entitats, els membres d’antigues juntes i els treballadors.


El diumenge 18 de setembre vam tancar els actes de celebració dels 40 anys amb un dinar a la terrassa del restaurant del Teatre Lliure de Montjuïc amb els socis i sòcies de l’AADPC. Un centenar de persones vam dinar plegats per celebrar l’aniversari de l’AADPC. A l’hora de les postres vam bufar les espelmes, vam menjar el pastís i vam fer un brindis amb el cava. Va ser una trobada distesa on no hi va faltar la música i el ball.


MOLTES GRÀCIES A TOTS I A TOTES!!