Què necessites trobar?

“EL LLEIG”, UNA FRENÈTICA COMÈDIA ON TOTHOM ACABA SENT IGUAL DE MACO

Publicado el 21 de Diciembre de 2017

Dilluns passat va tenir lloc a l’Espai Lliure de Montjuïc l’última lectura dramatitzada del 2018 dirigida per Carlos Briones. “El Lleig” va captivar al públic des del seu inici i va resultar ser una comèdia frenètica i trepidant, molt necessària en els moments excepcionals que vivim.


Fruit d’una operació al més pur estil “el jove Frankenstein”, la “desastrosa” cara del protagonista es converteix en el rostre d’un irresistible galant, amb l’únic objectiu aparent de vendre un producte tan absurd com un endoll elèctric. Aquest rostre s’acaba transformant en un valor de mercat comercialitzat pel seu autor, que després de l’èxit d’aquesta operació intervé a tothom posant-li la mateixa cara. Els actors anaven apareixent a escena amb una màscara d’una rèplica de la cara del protagonista. El cirurgià, que està absolutament tocat de l’ala, acaba operant-se a ell mateix. Aquest ball impossible de persones idèntiques físicament feia presagiar que el final de l’obra de Marius von Mayenburg seria dramàtic.


Carlos Briones va dirigir un equip format pels actors Pep Planas, Joan Massotkleiner i Xavier Pàmies i l’actriu Betsy Túrnez, que a través dels seus personatges, van plantejar als espectadors un tema tan actual com la submissió de la societat al món de la imatge i els seus cànons de bellesa, amplificat per les xarxes socials. Està molt estesa la necessitat imperiosa de l’acceptació per part dels altres, mesurat pel nombre de “likes” obtinguts en l’exposició de la imatge.


“El Lleig” va acabar amb els quatre actors saludant al públic amb les màscares posades, com no podia haver estat d’una altra manera, segons va comentar l’equip artístic durant el col·loqui que es va fer a la finalització de la lectura, moderat per la directora de l’Entreacte, Carme Tierz. El director va admetre a la conversa amb el públic, que com a bon cinèfil, les indicacions que havia donat als actors per construir els personatges havien estat plenes de referents cinematogràfics.

Veieu el vídeo de la lectura: