Què necessites trobar?

DIA DE LA DONA - 8 DE MARÇ

Publicado el 07 de Marzo de 2019

Aprofitant la celebració del Dia Internacional de la Dona el divendres 8 de març de 2019, des de l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya creiem necessari i oportú recuperar algunes dades aparegudes en el darrer informe publicat pel CoNCA sobre Desigualtats de gènere en l’ocupació cultural a Catalunya realitzat per la Dra. Anna Villarroya i la Dra. Maite Barrios.

Les dones han patit major discriminació professional de gènere.

Les dones han patit falta d’oportunitats de progressar professionalment en el sector cultural.

Les dones tenen major càrrega en les tasques de cura (infants, gent gran, gent dependent) i això és la principal barrera per accedir a l’ocupació.

Si vols que la teva obra o creació sigui visibilitzada, a part de tenir en compte aspectes com el teu color, origen ètnic i social, la llengua, la religió, les teves opinions polítiques... has de procurar “no ser dona”.

És prioritària la formació dirigida a fomentar la igualtat de gènere en qualsevol àmbit i entorn.

Des de l’Associació, donem suport i animem totes les accions que en aquest dia pretenen recordar i visibilitzar la discriminació persistent a les dones i la lluita pel reconeixement real dels seus drets.

Només reclamem i exigim el compliment de les lleis –que ja existeixen!- en l’àmbit laboral per aconseguir la igualtat salarial i poder conciliar la vida personal, familiar i laboral. No demanem privilegis especials per valorar i reivindicar la nostra feina, d’això, ja ens n’encarreguem nosaltres!Per assistir a la manifestació convocada en motiu del Dia de la Dona, us convoquem a la Plaça Espanya cantonada Paral·lel (a sota de la Fira) a les 18:00h.