Què necessites trobar?

CONVOCATÒRIA SERVEIS PENITENCIARIS 2022

Publicado el 23 de Mayo de 2022

14a Mostra de Teatre del Centre Penitenciari Lledoners
8a Mostra de Teatre del Centre Penitenciari Brians 1
L’àrea social de l’AADPC treballa per apropar les arts en viu a persones que es troben privades de llibertat, oferint-los propostes culturals amb continguts diversos, amens i educatius.

Dins d’aquesta línia, i adaptant-nos a la situació tant social com dels Centres Penitenciaris de Lledoners i Brians 1, obrim una convocatòria per realitzar diverses accions durant els divendres i els caps de setmana d’agost a Lledoners, i els caps de setmana dels mesos de novembre i desembre del 2022 a Brians.

La intenció tant de l’AADPC com dels dos centres, és que les activitats es facin presencialment seguint en tot moment les restriccions que ens marquin els centres arran de la COVID-19.

Aquest any, seguint el model de l’any passat, al CP Lledoners mantenim la proposta de tallers i propostes teatrals. La novetat d’enguany és que els i les professionals interessats poden realitzar les dues accions el mateix dia. S’hi faran 5 tallers i 5 espectacles. Un d’aquests cinc espectacles serà familiar.

Al CP Brians 1 s’exhibiran 8 propostes teatrals.


REQUISITS ARTÍSTICS DELS ESPECTACLES de companyies de teatre professional per les mostres de teatre dels centres:

- La proposta ha de ser un muntatge de teatre/ microteatre/ qualsevol altra expressió escènica amb interpretació d’actors i actrius professionals. Després de la proposta la companyia durà a terme una postfunció.

- La durada de la proposta ha de ser d’entre 15 i 80 minuts pel CP Lledoners i d’entre 45 i 90 minuts pel CP Brians 1.

- La proposta ha de comptar amb un màxim de 3 professionals (inclosos personal artístic, direcció i personal tècnic).

- És imprescindible que el 50% de l’equip artístic, sigui soci/ sòcia de l’AADPC per accedir a aquesta convocatòria. Les noves altes tindran una permanència de 6 mesos.

- La companyia ha de ser titular dels drets de propietat intel·lectual de les propostes presentades (disposant de les corresponents autoritzacions o llicències dels autors/es o titulars de drets de propietat intel·lectual -drets sobre el text, coreogràfics, musicals, etc.- de les propostes presentades o sent autor/a de les mateixes).

- És imprescindible que l’espectacle que es presenti no necessiti una escenografia complicada, ja que l’accés de material a les presons està molt controlat i restringit i que no s’hi pot entrar amb objectes potencialment perillosos. La proposta s’ha de poder fer sense tècnica de llum.


REQUISITS DELS TALLERS MONOGRÀFICS conduïts per professionals al CP Lledoners:

- Com a novetat, la mateixa companyia podrà realitzar el taller i la proposta de muntatge el mateix dia en el centre Lledoners.

- La temàtica del taller és lliure. Cal enfocar els tallers des de la perspectiva de les arts escèniques i/ o la dramatúrgia o direcció.

- El número màxim de participants és de dues persones. Aquests dos professionals han de ser persones sòcies de l’AADPC. Les noves altes tindran una permanència de 6 mesos.

- La durada del taller ha de ser d’entre 90 i 120 minuts.


QUÈ OFERIM?

La participació a aquesta convocatòria es considera una col·laboració professional, motiu pel qual es donarà d’alta a la seguretat social en el règim corresponent amb una retribució salarial millorant els imports estipulats en els convenis vigents de teatre i de docència no reglada.

Les remuneracions seran les següents:

- 254,45 € bruts per cada actor/actriu per representació (màxim 3 persones - direcció inclosa; o dos si la companyia porta un tècnic).

- 254,45 € bruts per cada tallerista (màxim dues persones).

- 127 € bruts pel personal tècnic (màxim una persona).


TERMINIS I PRESENTACIÓ DE PROPOSTES

El termini de presentació fins al dilluns 13 de juny inclòs.

Els i les professionals seleccionats/des per a l’edició 2021 no es poden tornar a presentar.

Omple aquest FORMULARI per enviar la teva proposta


En el supòsit que les circumstàncies per COVID-19 canviïn, ens adaptarem a les noves condicions mitjançant projeccions de les propostes seleccionades, prèviament enregistrades i emeses als teatres dels centres penitenciaris. En el cas de que finalment se’n derivi material gràfic, serà entregat als i les artistes participants i es podrà utilitzar com a suport professional per accions futures.

Presentar-se a aquesta convocatòria significa l’acceptació de les bases. En cas de dubtes, podeu escriure a projectes@aadpc.cat.