Què necessites trobar?

COMUNICAT SOBRE LA POSSIBLE CANCEL·LACIÓ DE CONTINGUTS DE TV3

Publicado el 02 de Julio de 2020

L’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya manifesta el seu desconcert davant les notícies que es fan ressò d’una possible cancel·lació de la sèrie del migdia de TV3 i lamenta profundament la incògnita que pesa sobre la seva continuïtat. Aquesta cancel·lació no només perjudicaria a tot el sector audiovisual del nostre país i, per descomptat, a moltíssims actors i actrius (més de 5.000 han passat per TV3 des dels seus inicis) sinó que tindria efectes molt negatius pel nostre teixit social, professional i lingüístic.

La sèrie diària de TV3 és, i ha estat sempre, una poderosa eina per impulsar l’audiovisual i ha tingut un paper fonamental en la normalització lingüística, ja que gràcies a programes com la telenovel·la, la llengua catalana ha pogut entrar a moltíssimes llars de forma diària i senzilla a través de personatges i històries quotidianes amb què la gent s'identifica. De la mateixa manera, ha estat escola per a moltíssims professionals de reconegut prestigi, des de guionistes a realitzadors, i gran estímul per a la producció audiovisual de Catalunya. Seria, doncs, inadmissible llençar per la finestra tants valors.

Per tant, des de l’AADPC ens afegim a les reivindicacions de tot l’equip artístic i tècnic de la sèrie, com també a totes les veus crítiques que ja han expressat el seu desconcert davant d’una hipòtesi que esperem que no s'arribi a produir. Amb aquest propòsit, el passat 3 de juny l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya, coneixedors de la situació, ja vam enviar una carta al President de la Generalitat, Quim Torra, expressant-li la nostra preocupació per les notícies que ens arribaven sobre la possible cancel·lació de continguts com la telenovel·la i el Polònia, i demanant-li una reunió urgent de la qual encara no n’hem obtingut resposta.

Finalment, instem la CCMA, TV3 i el Govern de la Generalitat a trobar una solució que garanteixi la continuïtat d’aquests continguts i la represa de les gravacions de Com si fos ahir tan aviat com sigui possible.


L'AADPC dona suport a la campanya #salvemlaficció