Què necessites trobar?

CELEBRACIÓ DEL DIA MUNDIAL DEL TEATRE - DILLUNS 27 DE MARÇ

Publicado el 21 de Marzo de 2017

L'Associació d'Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC), l'Associació d'Empreses de Teatre de Catalunya (ADETCA) i els Teatres Públics es complauen a convidar-vos als actes de celebració del Dia Mundial del Teatre 2017:

A partir de les 12 h. - Recorregut en Bus Turístic per la Barcelona Teatral
12.30 h - Vermut teatral al Teatre Tívoli i celebració del 25è aniversari d'ADETCA
20.00 h - "Teatre i política", conferència a càrrec de Jordi Coca a la Fundació Romea


Recorre amb Bus turístic la Barcelona teatral

Barcelona ha estat ciutat de molts teatres, molts d’ells ja desapareguts. Vols conèixer la seva història i descobrir tots els seus secrets?

L’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC) organitza una ruta per la Barcelona Teatral amb Bus Turístic: un recorregut que ens portarà, al llarg de més de quatre segles, per diferents espais de la ciutat on s'ha fet i es fa teatre. Aquesta activitat és gratuïta i està oberta a tota la ciutadania per donar a conèixer la història teatral de Barcelona. Un mateix bus turístic farà 5 viatges, en diferents horaris, que tindran com a punt de sortida i d’arribada la parada de davant del Hard Rock Cafè de Plaça Catalunya.

Si l'any passat et vas perdre aquesta activitat, ara tens una segona oportunitat. Omple el formulari del bus que més et convingui i gaudeix d'aquest viatge que et proposem.

Places exhaurides en tots els busos. Moltes gràcies a tothom!

  Bus Turístic de les 12:00 h. - Places exhaurides  
  Bus Turístic de les 13:00 h.
- Places exhaurides
  Bus Turístic de les 16:00 h. -
Places exhaurides
  Bus Turístic de les 17:00 h. -
Places exhaurides 
  Bus Turístic de les 18:00 h. - Places exhaurides

Vermut Teatral - Hall Teatre Tívoli

Aquesta serà la segona edició del vermut del teatre, i volem tornar reunir a actors, directors, productors, sales, dramaturgs, institucions per brindar per les arts escèniques i celebrar com ho fan totes les ciutats i països des del 1961 el Dia Mundial del Teatre. Aquest acte inclourà la lectura del Manifest Internacional escrit per Isabelle Huppert, a càrrec de l'actor Enric Major i la lectura per part de l'actriu Pepa López del Manifest de l'AADPC, escrit per ella mateixa per encàrrec de l'entitat.

A més, enguany, ADETCA compleix 25 anys. Des de la seva fundació ha estat un element clau per articular el sector de les arts escèniques i per posar en relleu el paper del teatre en la cultura del nostre país.

12.30 h - Benvinguda i recepció al Teatre Tívoli
12.45 h - Lectura Manifest Internacional, manifest de l’AADPC i vídeo 25 aniversari ADETCA.
13.00 h - Intervenció dels presidents de l’AADPC i d’ADETCA.
13.10 h - Intervenció dels representants de les institucions.
13.25 h - Brindis i vermut de celebració


Conferència “Teatre i política”

Sovint oblidem que el veritable sentit dels textos clàssics està en el context que els va produir i no pas en els missatges suposadament universals que prediquen. El teatre és una lectura de la realitat, un gran laboratori del món, i interpretant el món és evident que sempre oferim una mena de resposta o altra. En aquest sentit, doncs, teatre i política van forçosament agafats de la mà.

Hora: 20 h.
Lloc: Teatre Romea
Inscripcions a info@fundacioromea.cat


Actes de cloenda :: XIX Premis de la Crítica

Els Premis de la Crítica de les Arts Escèniques seran enguany el colofó dels actes del Dia Mundial del Teatre.

La gala tindrà lloc el 27 de març a partir de les 19.30 h a l'Antiga Fàbrica Damm i comptarà amb dos presentadors de luxe: els periodistes culturals Toni Puntí i Anna Pérez Pagés, que vindran precedits per l’actuació de Teatre Tot Terreny.

Recomana, la plataforma de crítics d’arts escèniques, organitza per tercer any els premis on quatre jurats especialitzats destaquen les creacions de teatre, dansa, teatre familiar i arts del carrer.

Al voltant dels actes del Dia Mundial del Teatre, Recomana també munta dos debats crítics perquè siguin els creadors qui puguin explicar el seu procés artístic al públic assistent, moderats per un crític especialitzat. El 20 de març es dóna la veu als autors finalistes (Pau Miró, Pere Riera i Jan Vilanova) en una xerrada organitzada amb la Fundació Romea al Teatre Romea (20 h). El 24 de març serà el torn de diversos nominats a les categories d'escenografia i il·luminació. La xerrada serà a la sala Scanner de l'Institut del Teatre (19.30 h).


Actes paral·lels amb participació de l'AADPC


Vermut cultural a la Llibreria NoLlegiu

L’AADPC ha col·laborat en l’organització d’un vermut cultural a la llibreria Nollegiu de Poblenou per celebrar el teatre en totes les seves facetes.

Aquesta activitat es durà a terme el diumenge 26 de març d'11.00 a 14.00 h., el dia abans del Dia Mundial del Teatre.

Entre les diferents activitats organitzades d'una banda s’està preparant una tertúlia de dramaturgs amb el títol “Més enllà de l’escenari: el teatre com a lectura” i per l'altra, la signatura de d’obres teatrals publicades amb l’assistència de David Plana, Llàtzer Garcia, Marta Buchaca, Cristina Clemente, Carles Mallol i Guillem Clua entre d’altres.

Per acabar l’acte es faran lectures curtes de fragments d’obres de teatre, en forma de monòleg o de diàleg, per part d’actors i actrius associats de l’AADPC.

L'acte és gratuït i està obert a tota la ciutadania.


Celebració de la Federació de Grups Amateurs de Teatre i els Ateneus de Catalunya

La Federació de Grups Amateurs de Teatre, la Xarxa de Teatres d’Ateneus de Catalunya i la Federació d’Ateneus de Catalunya organitzen un acte conjunt per celebrar el Dia Mundial del Teatre 2017, amb la participació de l’AADPC.

L’acte tindrà lloc al Foment Cultural i Artístic de Molins de Rei a partir de les 19:30h del dilluns 27 de març.

- Presentació de l’acte a càrrec de la Secretària General de l’AADPC i directora de grup amateur, Rosa Andreu
- Lectura del Manifest de les tres entitats a càrrec de Salvador Casals President de la FAC, Josep Rafecas President de la FGATC i Àlex Casanovas President de l’AADPC
- Actuació de Mònica Lucchetti i Carles Beltran representant un fragment de l’espectacle ROIG, un recital homenatge a Montserrat Roig.
- Actuació del grup amateur de teatre FILAGARSA amb fragments de l’espectacle KABARRET
- Lectura del Manifest Internacional del Teatre a càrrec de la Rosa Andreu
- Copa de cava per a tots els assistents


Celebració de l'Etca, l'Escola de Teatre i Circ d'Amposta

L'ETCA, l’Escola de Teatre i Circ d’Amposta, organitza un sèrie d’activitats al voltant de la celebració del Dia Mundial del Teatre, on hi convida a diferents personalitats de les arts escèniques. Enguany comptaran amb la participació d'Àlex Casanovas com a president de l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya.