Què necessites trobar?

Enllaços d'interès

A continuació tens diferents enllaços relacionats amb les obres escèniques ordenats per catagories que et seràn de gran utilitat.
 
 
Arts escèniques
 
ADETCA
L'ASSOCIACIÓ D'EMPRESES DE TEATRE DE CATALUNYA (ADETCA), neix al 1992 amb l'objectiu de vetllar pel desenvolupament del teatre d'iniciativa privada en quealsevol de les seves manifestacions; des d'aleshores treballa en al seva promoció i difusió sociocultural i es compromet a oferir a la societat una opció teatral plural, lliure i independent.
 
ARC
Web de l'Associació Professional de Representants, Promotors i Managers de Catalunya (ARC). En aquesta web s'informa dels objectius de l'Associació, dels serveis que disposa, i de la seva història. Arc disposa de la seva pròpia revista, Revista de l'Espectacle que es pot consultar en la seva edició digital en el mateix portal.
 
ASSAIG GENERAL
Assaig general és un nou portal especialitzat en la difusió de les arts escèniques, la música i el cinema. Les informacions estan centrades básicament en l'àrea de Barcelona i de Catalunya.
 
BRITISH COUNCIL ART
Portal d'art en general, conté informació i recursos sobre teatre, dansa, música i literatura.
 
CENTRE CULTURAL CAN FABRA
El Centre Cultural Can Fabra es un dels projectes emblematics de l'Ajuntament de Barcelona al Districte de Sant Andreu, i la peca cultural cabdal motor de la nova xarxa cultural del disctricte. A la tercera planta del centre hi ha Les Golfes de Can Fabra-Factoria d'Arts Esceniques, un espai que el Districte i l'ICUB han cedit a l'AADPC per a la gestio de les seves activitats.
 
CERCLE ARTÍSTIC
Cercle Artístic és l'entitat creadora dels prestigiosos Premis Born de Teatre. En la web s'exposa la seva història, la secció d'estudis del Cercle, la biblioteca, un calendari d'activitats i moltes altres coses interessants.
 
CLAP
Clap és una empresa que es dedica a fer creacions per a l'espectacle, des de dissenys i realitzacions de personatges (vestuaris,màscares,components escenogràfics,etc). També creen actes especials i únics per a qualsevol sector. El disseny del web és molt lúdic i atractiu.
 
CLOWN PLANET
Clown Planet. Portal sobre el món dels clowns. Conté informació sobre la història d'aquest gènere, un estudi sobre els personatges, les tècniques utilitzades i una important secció d'enllaços d'interès sobre el sector del clown. la màgia, el malabarisme, el mim i el circ en general.
 
FAETEDA
Federació Estatal d'Associacions d'Esmpreses de Teatre i Dansa (FAETEDA). Una organització que reuneix la major part de companyies, productores, distribïdores i exhibidores de teatre i dansa de l'estat espanyol. Formada per gairabé 300 companyies i empreses de teatre i dansa que produeixen més de 500 espectacles anualment.
 
FIRT
Federació Internacional per a la Recerca Teatral és una organització que promou la col·laboració i l'intercanvi d'informació entre persones i organitzacions interessades en la recerca teatral.
 
FUNDACIÓ RODRÍGUEZ AMAT
Espai de la Fundació Rodríguez-Amat. La residència, el taller, l'auditori i totes les altres instal·lacions són obertes a escriptors, poetes, músics, compositors, actors, i a qualsevol creador contemporani que vul-gui conviure i intercanviar idees i experiències sobre qualsevol activitat creatica.
 
ITI
The International Theatre Institute (ITI), una intenacional organització no-governamental (ONG) va ser fundada a Praga en 1948 per la UNESCO i la comunitat internacional del teatre. ITI té centres nacionals en aproximadament 90 països. Manté relacions formals d'associació amb la UNESCO i es la principal ONG internacional associada en el camp de les arts escèniques . (En anglès)
   
SOCIEDAD ESPAÑOLA DE ILUSIONISMO
Portal de la Sociedad Española de Ilusionismo especialitzat en màgia. Conté recursos i informació diversa de notícies, llibres, congressos, revistes i altres. Inclou una galeria de fotografies de tots els actes que s'organitzen.
 
THE MAGDALENA PROJECT
The Magdalena Project és una xarxa cultural molt dinàmica de teatre i 'performance' de dones, que facilita la discusió crítica, el suport i l'ensenyament. És un nexe per a diversos grups de teatre i individus que com a interès comú tenen l'assegurar la visibilitat de les activitats aqtístiques de les dones. Aquesta xarxa va ser creada el 1986 i actualment està connectada amb més de 50 països, organitzant festivals, trovades i esdeveniments en forma regular amb grups autònoms nacionals.
 
UNIMA
UNIMA (Unió Internecional de la Marioneta) és una Organització Internacional no Governamental, beneficiària de l'estatut consultiu de la UNESCO, que reuneix a persones del món sencer que contribueixen en el desenvolupament de l'art de la Marioneta.
  
HUNTER HEARTHBEAT METOTH A GRANOLLERS
L’actriu i directora de teatre britànica, Kelly Hunter, és la creadora d’aquest mètode per estimular els nens i adolescents que pateixen autisme, mitjançant les obres de teatre de Shakespeare. El mètode Hunter Heartbeat es basa en la tècnica del ritme de la mètrica que feia servir Shakespeare que propicia que els nens se sentin més tranquils i segurs. A més les expressions facials i les veus exagerades, clàssiques d’aquests tipus d’obres, són ideals per facilitar la comunicació. 
 
 
 
 
Publicacions i documentació teatral
 
ASOCIACIÓN DE AUTORES DE TEATRO
Asociación de Autores de Teatro que és una secció autònoma de l'Asociación Colegial de Escritores va ser fundada el 1990 amb el propòsit de defensar la dignitat social dels autors espanyols de teatre, així com per potenciar la seva funció en l'àmbit de la vida escènica, i per tant de la societat.
 
ASOCIACIÓN DE REVISTAS CULTURALES
La Asociación de Revistas Culturales disposa d'aquest espai d'Internet des d'on difon un ampli ca-tàleg de revistes culturals de l'Estat Espanyol. Totes les publicacions estan agruades segons la te-màtica a la qual pertanyen facilitant així les cerques als usuaris.
 
AROLA EDITORS
Arola editos, posa a la disposició dels usuaris d'Internet, un web lúdic on es pot consultar el fons de l'editorial. Pel que da a textos dramàtics, Arola Editors publica la Col·lecció TEXTOS A PART d'autors catalans contemporanis.
 
ARTEZBLAI
Artezblai, el portal de les arts escèniques
 
GESTOS
Gestos és una revista de teoria i pràctica de teatre hispànic. El seu portal conté un índex de tots els articles, ressenyes i obres aparegudes en els seus trenta sis números.
 
LA HABANA ELEGANTE
La Habana Elegante és el ressoriment en forma digital d'una revista cultural i litèraria cubana, desapareguda fa més de cent anys. El articles que es publiquen són básicament literaris, i són útils per conèixer la cultura cubana.
 
LATEATRAL.COM
lateatral.com
 
PRIMER ACTO
Espai web de la revista Primer Acto dedicada a les arts escèniques. Publicació fundada l'any 1957 s'ha dedicat permanentment a la reflexió crítica sobre el teatre internacional, i amb especial atenció als àmbits llatinoamericans i espanyol.
 
SHAKESPEARE
Lloc interessant per als estudiosos de les obres de Shakespeare. Obres, assaigs i molta informació, tot en anglès.
 
SIPARIO
En aquest web hi podrem consultar on-line la prestigiosa revista italiana Sipario i també hi trobarem múltiples serveis relatis al teatre, la dansa, el cinema i l'òpera. Dades sobre premis, concursos, i accés a la biblioteca internacional de teatre.
 
TEATRALNET
Revista digital d'arts escèniques. Cartellera, notícies professionals, acadèmies, crítica, entrevistes, reportatges, i tota l'actualitat escènica.
 
TELON
Telón és un mitjà de comunicació digital xilè sobre les arts escèniques. Es troba informació de tot tipus relacinada amb el sector teatral. s'informa sobre les convocatòries de càstings, i sobre els diferents festivals tant hispanoamericans com europeus.
 
THE VIRTUAL LIBRARY
The Virtual Library és un prtal que aplega informació teatral molt extensa de més de cinquanta països. Informacions útils per a professionals, aficionats, pedagogs i estudiants de totes les edats. Webs de companyies, llibres de teatre, teatre on-line, articles i molta verietat de recursos.
 
 
Escoles
 
ACET
Web de l'Associació Catalana d'Escoles de Teatre (ACET) que aplega un conjunt de centres privats i públics amb l'objectiu de ser un punt de trobada de la comunitat educativa teatral catalana, dotar de recursos a les escoles associades, als seus alumnes i als seus docents, coordinar i vetllar pels seus interessos i pel seu reconeixement social i oficial. Les escoles que en formen part són: Actua!Studio, A Escena, Aula de Teatre de Lleida, Aula de Teatre de Mataró, Catalonia Film School, Centre de formació Teatral El Galliner, Coco Comin, Col·legi de Teatre de Barcelona, El Timbal, Escola de Teatre del Centre de Lectura de Reus, Escola de Teatre i Circ d'Amposta, Espai Lazzigags, Moveo, Performing Arts, Plató de Cinema, Youkali.
 
ACTORS WORKSHOP
Actors Workshop és una escola de Barcelona per a actors i actrius de cinema i televisió, creada dirigida per l'actor belga Frank Feys. La informació detallada sobre els cursos que s'imparteixen es pot consultar en aquest portal d'Internet.
 
AGT
Web de l'Associació Gironina de Teatre (AGT) on es poden consultar les activitats que organitza el Centre de Formació Teatral El Galliner, i altres serveis que ofereix l'associació.
 
AULA DE TEATRE DE LLEIDA
L'Aula és un centre d'ensenyament teatral amb una trajectòria de 30 anys. Els Estudis d'Art Dramàtic és l'ensenyament teatral professional de la província de Lleida. A més, l'Aula de Teatre de LLeida té una línia de formació continuada amb cursos, laboratoris i tallers. També ofereixen cursos teatre per a nens i nenes, formant-los en la cultura tearal a partir del joc, així com cursos de teatre per a joves.
 
CENTRE DE FORMACIÓ TEATRAL EL GALLINER
El Centre de Formació teatral El Galliner és l'única escola de teatre de la província de Girona que ofereix una formació global continuada avalada per l'ACET. Fundada el 1990, imparteix un ampli ventall de cursos. El Galliner està gestionat per l'Associació Gironina de Teatre (AGT). L'Escola compta amb el suport instrucional de la Diputació de Girona i l'Ajuntament de Girona.
 
COL·LEGI DE TEATRE DE BARCELONA
Col·legi de Teatre de Barcelona Espai Web de col·legi de Teatre de Barcelona, on només es pot consultar el pla docent, sinó que es pot conèixer el currículum dels professors, rebre informació a la bústia personal, consultar ofertes de treball, i visitar la guia d'actius i actors que han estat formats per la mateixa escola.
 
ESCOLA TEATRE DEL CENTRE DE LECTURA DE REUS
Aquesta Escola de Teatre vol donar continuïtat i qualitat d'ensenyament en tots els nivells i cursos que tenen. La vocació de l'escola de Teatre dés de consolidar-se com una Escola d'iniciació i de formació el més oficial i professional possible per a poder accedir al món laboral o ser un pont d'accés a estudis superiors de teatre.
 
EL TIMBAL CENTRE DE FORMACIÓ I CREACIÓ ESCÈNICA
www.eltimbal.org // www.escuelateatrobarcelona.es
El Timbal, centre de formació i creació escènica, és l'escola pionera a tot l'estat en introduir una formació teatral i de dansa amb esperit i contingut contemporani. Fundada a l'any 1969 per Anton Font porta 45 anys formant actors i actrius professionals, ha contribuït a la regeneració pedagògica amb una metodologia pròpia, el Sistema Coda i ha desenvolupat una tasca permanent de potenciació dels valors i sensibilitats que imprimeix la formació escènica i artística en tots els seus nivells.
 
EÒLIA, ESCOLA SUPERIOR D'ART DRAMÀTIC
Eòlia ESAD és molt més que una escola de teatre. És un projecte viu, un espai on tothom pot trobar un lloc on desenvolupar-s’hi. Fundada a Barcelona l’any 2000, està associada amb les companyies de teatre Tricicle i Dagoll Dagom. Ha dissenyat una formació professional especialitzada en actors, cantants, dramaturgs, directors d’escena, ballarins i músics, tot incorporant-ne les tècniques més avançades i amb un equip docent integrat per professionals de l’espectacle, en actiu i d’alt nivell. Eòlia ESAD imparteix, des de l’any acadèmic 2012-2013, Ensenyaments Artístics Superiors en Art Dramàtic, en les especialitats d’Interpretació (mencions de Musical i de Cinema i TV) i de Direcció Escènica i Dramatúrgia, amb titulació oficial reconeguda equivalent a grau universitari.
 
MOVEO ESCOLA INTERNACIONAL DE MIM CORPORAL DRAMÀTIC
Espai web del Centre de Formació i creació en Teatre de Gest i Mim Corporal MOVEO, un centre d'arts escèniques i de movivent dedicat a la formació, la creació i la investigació del teatre de gest. DIntre del sus projecte de formació, Moveo proposa una diplomatura, un curs d'especialització, talleres intensius, laboratoris i també classes intensives o especialitzades en diferents sectors, com l'ancimació 3D, on el cos és un element fonamental.
 
ESTUDIS DE TEATRE
Estudis de teatre proposa a l'alumne un temps per a l'observació, la prova, el risc i l'error. És una escola internecional dedicada a la formació d'actors i professionals de l'escena. La finalitat de l'escola és el desenvolupament d'un programa basat en la pedagogia de Jacques Lecoq.
 
ESTUDI DE TEATRE NANCY TUÑÓN
El web d'Internet de l'Estudi de Teatre Nancy Tuñón permet obtenir infomació sobre la progamació del curs escola, així com dels cursos monogràfics i seminaris que continuament organintza aquesta escola.
 
INSTITUT DEL TEATRE
Tota la informació de l'Institut del Teatre i de les escoles i centres integrats: Escola Superior d'Art Dramàtic (ESAD); Conservatori Superor de Dansa (CSD); Escola d'Ensenyament Secundaria i Artístic Consercatori Professional de Dansa (EESA/CPD); Escola Superior de Tècniques de les Arts de l'Espectacle (ESTAE); Cente de Documentació i Museu de les Arts Escèniques; Centre Territorial del Vallès i Centre Territorial d'Osona.
 
LAZZIGAGS, Productora teatral i Escola de teatre a Sants, Barcelona 
Escola d’arts escèniques de Barcelona. Realitzen estudis professionals i cursos no professionals al seu centre Espai Lazzigags a Sants (Barcelona) i en els centres educatius. Ofereixen serveis de formació per a mestres, empreses i adults. També són companyia i productora teatral d’espectacles per a públic familiar i adult des de l’any 1999. Des d’aleshores han realitzat més de 20 espectacles teatrals. Actualment disposen de tres obres en cartell, una recent estrenada. 
 
MEMORY
L'any 1994 es ca inaugurar la primera escola de teatre musical de l'Estat Espanyol, MEMORY. L'objectiu és apropar els alumnes a la realitat d'aquesta professió amb classes absolutament pràctiques incitan la creativitat i la iniciativa. Ofereixen dues línies de formació de tres anys: teatre musical i dansa, així com cursos monogràfics i de postgrau.
 
TITEREARTE
TitereArte Espai Web de l'entitat cultural dedicada a la Formació, Investigació i Difusió del Teatre de titelles on es pot consultar tota la informació sobre els cursos i tallers que organitzen.
 
YOUKALI
El Progama Integrat de Youkali és una cisió unificada del teatre, el cant i la dansa. Una formació de tres anys, inspirat en els programes de les millors escoles de teatre musical de Tegne Unit, Canadà i Estats Units. També ofereixen cursos monogàfics per a professionals: cantants, ballarins i actors; per estudiants i per amant del teatre musical.
 
ART STUDIO BARCELONA
Art Studio Barcelona és un espai internacional de Workshops d’alt nivell per als professionals que desitgin continuar creixent. Cada temporada ofereixen cursos intensius de gran qualitat amb directors d’escena del panorama mundial.
 
 
Teatres
 
CIATRE
L'Associació de Comanyies de Teatre Professional de Catalunya (Ciatre), es va fundar l'any 1996 amb la finalitat d'enfortir un estil independent i privat de creació. En el seu espai web es troba informació de totes les companyies que són membres de Ciatre, i del calendari d'actuacions de cadascuna d'elles.
 
COMEDIA FRANÇAISE
L'actualitat de la Comédie-Française. La seva història, la programaciò i les publicacions, reserves on-line. Anglès.
 
 
L'ANTIC TEATRE
L'ANTIC TEATRE - Associació Cultural El Molino Atomic. Aquest espai resorgit, tracta de promocionar creadors de qualitat que no troben sortida i que busquen en l'Antic Teatre una oportunitat per exposar les seves obres.
 
LA TARIMA
La Tarima, és un paraigua sota el quel s'aixopluguen diversos grups de teatre formats a partir de diversos grups d'alumnes de Mònica Lucchetti i Aloy, actriu i directora professional. En aquest portal d'Internet es pot trobar informació dels cursos que s'imparteixen, a més més dels espectacles que presenten cada setmana al teatre Llantiol de Barcelona.
  
SAT
Espai web del Sant Andreu Teatre (SAT), on es pot trobar informació sobre les característiques d'aquest teatre en general, el projecte artístic, la programació i un espai dedicat a les escoles i al teatre infantil.
 
TANTARANTANA
Al web del Teatre Tantarantana, s'hi pot trobar informació sobre la seva programació tant per públic adult com escolar, la fitxa tècnica del teatre, les característiques generals de la sala, el seu projecte artístic i una hemeroteca de les seves produccions des del 1995 fins ara.
 
TEATRE LLIURE
Nou disseny del web del Teatre Lliure, on es poden consultar totes les novetats referents a la programació de la nova temporada. També hi ha un espai que permet fer una visita virtual per l'interior del teatre, així com un espai reservat a la informació general, la història i la Fundació Teatre Lliure.
 
TEATRE NECESSARI TRONO VILLEGAS
El Col·lectiu de Teatre Necessari Trono Villegas, va ser fundat l'any 1988 a Tarragona amb la representació del tradicional Judici del Rei Carnestoltes, un esctacle de carrer pirotècnic i musical, durant els carnavals. A l'atualitat el col·lectiu té oberta la Sala Trono. Un espai teatral de butxaca (50 espectadors) situada al costat de la Plaça del ball de Dames i Vells, molt a prop de la Catedral.
 
TEATRE VIRTUAL
Teatre Virtual, és un centre creatiu de recerca o "laboratori en linia" per a l'estabilitazació i el desenvolupament experimental del teatre.
 
TEATRO DE LOS SENTIDOS
Teatro de los sentidos Portal d'Intenet de la companyia teatral <> que dirigeix Enrique Vargas, on es pot buscar quealsevol tipus d'informació referent a aquesta companyia que actualment resideix a Barcelona.
 
T DE TEATRE
T de Teatre. Pàgina virtual de la COmpanyia TdeTaetre, una companyia que va néixer el 1997 a partir del muntatge Petits contes misògnis de Patrícia Higsmith amb cinc joves actrius. En els muntatges següents la companyia contiunua fidel a la senzillesa escènica que va caracteritzar el seu primer muntatge, un concepte que s'ha convertit en una de les seves màximes.
 
THEATRE ODEON
Web per visitar l'Odéon, el Teatre d'Europa. Actualitat, visita guiada. Biblioteca i documentació a l'abast per conèixer en profunditat la història d'aquest emblemàtic teatre europeu.rsos.
 
 
Festivals-Mostres-Fires
 
ESCENA POBLENOU
Escena Poblenou. El Poble Nou sempre ha estat i és un barri amb moltísssima tradició teatral... amb dos grans i importants teatres com són el Casino de l'Aliança i el Centre Moral i Cultural. Per conèixer la història del Festival de Tardor de Teatre que s'organitza en aquest emblemàtic barri barceloní, així com la programació de les seva 3a. edició, es pot consultar aquest interessant espai web.
 
FESTIVALES.COM
Aquest és un portal dels Festivals, recull informació de més de queatre-cents festivals, de cinema, de teatre i de música arreu d'Espanya. Notícies d'actualitat, avançaments de les programacions i fòrums.
 
FESTIVAL D'AVINYÓ
El Festival d'Avinyó va ser fundat l'any 1947 per Jean Vilar en ocasió d'una exposició de pintura i escultura contemporània, organitzada per Christian Zervos i pel poeta René Char, a la gran Capella del Palais des Papes. La programació per a l'any 2004 es pot consultar en el web del festival.
 
FESTIVAL D'EDIMBURG
Web del Festival d'Edimburg que se celebra del 15 d'agost al 4 de setembre. Les entrades es poden comprar on-line així com també s'hi pot consultar la programació.
 
FESTIVAL DE PERELADA
En aquest portal del festival de Peralada es pot trobar tot tipus d'informació relacionada amb la programació del festival, i sobre la història de la població.
 
FESTIVAL DE TEATRO CLÁSICO DE MÉRIDA
Portal del Festival de Teatro Clásico de Mérida que aquest any celebra la cinquantena edició. Es troba informació sobre la seva història, els escenaris, algunes notícies sobre els espectacles, la programació del festival i la venta d'entrades.
 
FESTIVAL DE MUNIC
Web del Festival de Munic (29, 30 i 31 de juliol). Entre les produccions que s'hi exhibiran hi haurà una nova versió d'Eks Nestres Cantaires de Nuremberg amb direcció musical de Zubin Mehta, i escènica de Thomas Langhoff.
 
FESTIVAL DE SALZBURG
Del 24 de juliol al 31 d'agost se celebra el Festival de Salzburg (Àustria). Les òperes Cosi Fan Tutte, de Mozart, dirigida musicalment per Philippe Jordan i escènicament per Ursel Herrmann; El Caballero de la Rosa, de Richard Strauss, y El Rapto del Serrallo, de Mozart, entre d'altres, estaran en cartell durant aquest prestigiós festival. En el web del festival es pot trobar informació sobre el repertori, la venda d'entrades, premsa, artistes...
 
FESTIVAL JOVE DE TORELLÓ
Portal web del Festival Jove de la localitat de Torelló. Es tracta d'un festival jove, amb propostes alternatives, noves tendències, nous creadors i nous artistes.
 
FIRA DE TEATRE AL CARRER DE TÀRREGA
Web de la Fira de Teatre al Carrer de Tàrrega amb informació actual de la Fira d'enguany i també d'anteriors edicions. Un fòrum anual per al contacte, l'intercanvi i la difusió entre professionals. L'organització treballa al llarg de tot l'any per promocionar la producció artística, facilitar la contractació i fer possible la circulació d'artistes i companyies pels circuits d'exhibició nacionals i internacionals.
 
FOIRE SAINT-GERMAIN
Espai web del Festival de teatre francès, Foire Saint Germaine, que aquest any celebra la 28a. edició En aquest espai es pot consultar el calendari i la programació.
 
LOGO MARATÓ DE L'ESPECTACLE MARATÓ DE L'ESPECTACLE
Espai de la Marató de l'Espectacle. S'hi pot consultar la història, els objectius, les companyies inscrites, els col·laboradors, i com participar a la MaratÓ de 2004 que aquest any farà una edicicó especial en motiu del 21 aniversari.
 
FESTIVAL D'ÒPERA DE BUTXACA I NOVES CREACIONS
El Festival d'Òpera de Butxaca i Noves Creacions busca obrir al nostre país un espai de promoció de noves òperes de petit i mig format, d'investigació, de creació, de formació...En aquest portal d'Internet es pot consultar el progama de la propera edició del Festival que tindrà lloc el proper mes de novembre.
 
THEATRE ORGANIC
Web de Theatre Organic amb la informació del 4t. Festival Internacional de Formació de l'actor.
 
 
Audiovisual
 
ACADÈMIA EUROPEA DE CINEMA (EFA)
Web de l'Acadèmia Europea de Cinema(EFA) en al que hi podem trobar des de la història d'aquesta organització fins a notes de premsa i programa anual d'activitats diverses. També té una secció sibre premis anuals. Fundada el 1989, Ingmar Bergman va ser el seu primer President.
 
ÁREAVISUAL
Botlletí de contactes del sector audiovisual
 
ASSOCIACIÓ CATALANA D'EMPRESES AUDIOVISUALS
L'Associació Catalana d'Empreses Audiovisuals, està formada per empreses que desenvolupen activitats directa i indirectament relacinades amb el sector. Total la informació sobre els serveis que s'ofereixen i com associar-s'hi, es pot trobar en aquest portal d'Internet.
 
BARCELONA PLATÓ
Barcelona Plató. És una oficina municipal que ofereix una àmplia verietat de serveis gratuïts per facilitar la producció audiovisual a Barcelona.
 
BENMIRAT PRODUCCIONS
Portal web de Benmirat Produccions, una productora innocadora, original i alternativa. A la web es pot trobar tota la informació sobte les diverses activitats que realitzen.
 
BOALA FILMS
Boala Films és una jove empresa que compta amb material propi per a rodar. Es treballa sempre amb un equip estable de professionals del sector audiovisual en el format HD (Alta definició). Tots els projectes han tingut una repercussió mediàtica (Tv, cine, projecció, comercialització, etc.).
 
BOCABOCA
A la web de la productora BocaBoca s'hi poden trobar interessants informacions i característiques de les seves produccions de cine, televisió i producció interactica per la xarxa.
 
CINEARCHIVO
www.cinearchivo.com
 
CINEYTELE
Cineytele és un portal d'Internet d'actualitat audiovisual. És d'interès el directori d'empreses de producció de cinema i televisió.
 
CENTRAL DE GUIONES
Central de Guiones és una agència de desenvolupament de guions per a cinema i televisió. En aquest portal es pot trobar tota la informació dels cursos, tallers i altres activitats que ells potencien, així com al manera de contactar-hi.
 
CLAM FESTIVAL
Espai web del Festival Internacional de cinema de Navarcles (CLAM Festival). Es pot consultar la programació tant de la propera edició del Festival com de les edicions anteriors.
 
FESTIVAL DE CINMA DE GIRONA
Festival de Cinema de Girona Espai web del Festival de Cinema de Girona on es poden consultar les pel·lícules guardonades, els noms dels millors actors i actrius, muntadors, directors de fotografia...i totes les notícies relacionades amb cada edició del festival.
 
MUSEU DEL CINEMA DE GIRONA
Museu del Cinema de Girona, un dels pocs museus del món on podràs fer un viatge a través de 500 anys d'història de les imatges, veient quins foren els antecedents i orígens del cinema, com a técnic i coma espectacle visual, i conèixer els inicis del setè art fins a l'arribada de la televisió.
 
NATPE
Natpe, web d'un dels principals mercats de continguts televisius mundial, organització amb seu a Las Vegas. Disposa de 4000 membres i proporciona recursos educatius, de xarxa, de reciclatge professional i tecnològics dins les diferents plataformes.
 
NOCHES DE CINE
Noche de Cine, Noche de Cine és nou portal d'Internet dedicat al secot de l'audiovisual, que ofereix seccions d'actualitat, destrennes, enllaços d'interès o notícies sobre pel·licules que estan en rodatge actualment.
 
NUESTRO CINE
Banc de dades del cinema espanyol que inclou una guia de pel·lícules, un directori d'actrius , dorectors i persones relacionadaes amb el sector del cinema i l'audiovisual, notícies del cinema actual, i una secció d'enllaços interessants.
 
OBSERVATORI EUROPEU AUDIOVISUAL
La Web de l'Observatori Europeu Audiovisual té la missió de difondre la informació sobre la indústria audiovisual a Europa. És una organització europea de servei públic en al que hi participen terenta-cinc estats membres i la Comunitat Europea.
 
THE INTERNET MOVIE DATABASE
The Internet Movie Database és un portal relacionat amb el món de l'audiovisual a nivel mundial. Hi ha informació de tot tipus, des de biografies dels personatges més insòlits, fins a galeries de fotografies, novetats, publicitat...
 
 
Serveis
 
CENTRE DONA I LITERATURA
El Centre i Literatura és la seu de la Càtedra UNESCO Dones, desenvolupament i cultures, i és el grup principal de la Xarxa Temàtica Internacional Dones i Cultura. És l'editora responsable de la revista anual Lectora. Revista de dones i textualitat, i de la sèrie Mujeres i Culturas. Per cnèixer les activitats i els cursos que organitzen, i consultar els articles publicats sobre literatura de gènere, es pot visitar aquest espai web.
 
CERCADOR D'EXPERTES
Base de dades activa amb més de 300 perfils professionals diversos. Una eina útil per aconseguir una representació més equitaviva de dones i hombes a tots els àmbits de la societat.
 
COL·LECTIU RONDA
Col·lectiu Ronda és una cooperatica de treball associat d'Advocats, Economistes, Tècnics i Administratius que treballa per la defensa dels drets individuals i col·Lectius
 
CONFEDERACIÓ D'ARTISTES-TREBALLADORS DE L'ESPECTACLE (CONARTE)
La Confederació d'Artistes-Treballadors de l'Espectacle (Conarte) és una federació de sindicats que agrupa i alhora representa i defensa els interessos dels professionals que treballen en aquestes comunitats tant en el camp teatral, cinematogràfic, televisiu i del doblatge com en el món de la dansa. Agrupa els sindicats d'actors i actrius de Catalunya, València, Aragó, Illes Balears, Euskadi, Màlaga, Andalusia, Astúrias, Canàries, Castella Lleó i Múrcia; i els sindicats de professionals de la dansa de Catalunya, la Comunitat de Madrid y la Comunitat Valenciana.
 
COORDINATION DES INTERMITTENES
Coordination des Intermittenes et precaires d'ile de France. Web que aglutina informació sobre les activitats dels treballadors del col·lectiu d'Intermitents i Precaris de L'Espectacle a França.
 
COPEC
COPEC és el Consorci Català de Promoció Exterior de la Cultura. Les agendes que s'envien regularment a programadors, mitjans de comunicació i personaes interessades en la cultura catalana recullen totes les activitats que tenen lloc en altres països i de les quals els COPEC hi ha col·laborat.
 
EL DOBLAJE
És una base de dades sobre els sector del doblatge a Espanya. Inclou tot tipus d'informació realcionada amb el món del dobaltge, fins i tot, proves d'audio dels actors i les actius.
 
ENTREACTORES
Aquesta web és una eina de treball dirigida als actors prefessionals i estudiants d'interpretació. El seu objectiu és facilitar als actors el contacte amb els professionals del mitjà audiovisual directors de càsting i empreses productores gràcies al seu material allotjament a Internet (videobook online, cv, fotos). Revisen amb detall tot el material lliurat. Si és necessari, aconsellen a l'actor com ha d'enfocar els eu videobook i les fotos.
 
LA ELA
La Ela Botiga virtual especialitzada en el comerç de llibres de vell. Disposa d'un ampli fons de referències degudament ordenades per matèries o per noves incorporacions.
 
EQUITY
Equity és una web del Sindicat dels artistes anglesos que va ser creat el 1930. Aquesta web inclou tot tipus d'informació sobre actors, ballarins, coreògrafs, directors de teatre, artistes de circ i altres membres del sindicat anglès.
 
EVENTOPLUS
La solució on-line per a organitzar actes
 
FIA
FIA és una web de la Federació Interanacional d'Actors, entitat representativa a nivell internacional a la que perteanyen la major part d'organitzacions sindicals. La FIA està capacitada per participar en nom dels seus membres en fòrmus internacionals per tractar temes que afecten als professionals de diferents països.
 
FILMUTECA
NOU! Filmutea és un espai web d'una comunitat d'artistes independents que posa en contacte als professionals dels sectors amb l'objectiu d'intercanviar idees, opinions, projectos...
 
GÒTIC
Gòtic ha creat una nova pàgina web pensada pels actors, directors, productors i directos de les Arts Escèniques. COnsisteix en un catàleg molt detallat de productes de maquillatgem llibres, pròtesis, bigotis, barbes...
 
LIBRERÍA DE TEATRO
Espai web de la Llibreria La Avispa. El portal es divideix en dues seccions, la llibreria, on es poden trobar tots els títols actuals i novetats editorials, i la biblioteca, que disposa d'un ampli catàleg de llibres antics, esgotats i exhaurits. 

PRODUCCIONES ANIMADAS
Producciones animadas és un espai d'Intenet que a través de llistes de correu informa als que s'hi subscriuen de gran varietat d'activitats, notícies, concerts, i tota mena d'activitats ciutadana de lleure, oci i alternatives.
 
WIKIPEDIA
Wikipedia és el portal d'una enciclopedia internacional plirilingüe. Les ciències, l'art i la cultura són les tres grans disiciplines que estricturen l'enciclopèdia, i cadascuna d'elles es troba dividida en altres categories, segons la matèria a la qual corresponen. La secció d'art i cultura es troba organitzada per les matèries d'arts plàstiques, arts aplicades, arts dinàmiques i altres arts.
 
XARXANET
Xarxanet. Portal d'accés al món associatiu i de voluntat de Catalunya. Una iniciativa impulsada per l'INCAVOL en la qual el mateix sector associatiu i del voluntariat té el paper de protagonista en el sesenvolupament i creació de continguts.
 
 
Llengua i cultura
 
ASOCIACIÓN DE REVISTAS CULTURARLES
La Asociación de Revistas Culturales disposa d'aquest espai d'Internet des d'on difon un ampli catàleg de revistes culturals de l'Estat Espanyol. Totes les publicacions estan agrupades segons la temàtica a la qual pertanyen facilitant així les cerques als usuaris.
 
CERCAT
El primer cercador de recursos en català, on podreu trobar totes les pàgines publicades arreu de la xarxa en cataà. Permet fer una cerca regional i temàtica.
 
COMUNICACIO21
Portal d'Internet d'actualització diària amb notícies, reportatges, opinió i espais de participació a l'entorn del sector de la comunicació. Comuncació 21 és una publicació de premsa local a Catalunya.
 
ENTITATS INFO
Espai de connexió entre associacions culturals Conté un llistat d'associcacions, un Fòrum, la secció Agenda que recull totes les activitats previstes per a l'any 2005 i una relació de publicacions en llengua catalana.
 
FUNDACIÓ CATALANA PER A LA RECERCA
La Fundació Catalana per a la Recerca és una institució sense afany de lucre, la finalitat de la queal és impulsar la investigació amb una visió àmplia de la ciència al servei de la societat. En la seva pàgina es pot trobar notícies, publicacions i informació de tots els serveis que la fundació aporta.
 
FUNDACIÓ MARIA-MERCÈ MARÇAL
La Fundació Maria-Mercè Marçal vetlla per la memòria d'aquesta gran poeta, novel·lista i assagista catalana, la Fundació té uns objectius molt més amplis vinculats en els àmbits d'interès presents en la obra de l'autroa de Desglaç: la creació literària, la interrelació de les diferents disciplines artístiques, la fusió entre traducció literària i cultura popular, la defensa de la llengua, l'autoritat femienina o la llibertat de pensament.
 
GRUP 62
Grup 62 ha estrenat el seu nou lloc Web. Aquesta web, que marca el tret d'arrencada a la xarxa del projecte Internet 2.0 de Grup 62, inclou tant la informació més específicament corporativa com el llançament de la revista deigital AUTOR. La revista AUTOR, de publicació mensual i monogràfica, respon al compromís de Grup 62 amb la cultura, el món literari i els seus principals agents: els autors.
 
JOVES CREADORS
Nou punt de trobada a la xarxa per a professionals i amateurs de la cultura, les arts emergents, la literatura i el pensament contemporani de les comarques de Taragona i més enllà.
 
LESREVISTES
És una nova plataforma de publicació electrònica creada per l'Associacó de Publicacions Periódiques en Català (APPEC) on es troben tote les publicacions que pertanyen a aquesta entitat. A l'adreça www.entreactes.com ja s'hi pot trobar una edició electrònica d'Entreacte. En aquest portal de revistes en català ja hi ha disponibles alguns serveis compartits com xat, fòrum, agenda i altres.
 
LINCAWEB
El directori de recursos LINCAWEB acull, tota la familia Internet en llengua catalana bé com idioma únic, o bé doblat en bilingüe, trilingüe etc... Totes les dades que es donen són reals, i estan totalment contrastades i refrenades per eminents personalitats.
 
METROPOLIS
Espai de connexió entre associacions culturals Conté un llistat d'associacions, un Fòrum, la secció Agenda que recull totes les activitats previstes per a l'any 2005 i una relació de publicacions en llengua catalana.
 
TERMCAT
Organisme de coordinació de les activitats terminològiques en llengua catana. El TERMCAT té per finalització dels neologismes catalans i la presentació de servei d'assessorament per facilitar l'ús de la llengua en els àmbits científics, técnics i socioeconòmics.
 
TRIBUNA CATALANA
Tribuna catalana és el web d'un servei d'informació català. Les noticies són d'actualitat diària, i els seus principals continguts són de Societat, Economia, política, Comnicació, Cultura, Esports... Les seccions, L'entrevista i Documents, destaquen per seguir l'actualitat política actual.
 
VILAWEB
VILAWEB, Espai web del primer dirari electònic independent en català. Està organitzat per seccions del tipus notícies, opinió, diaris a vilaweb, on es poden consultar ( El Punt, El 9 Esportiu, Barcelona Chronicle, Diari de l'escola, Presència). Inclou el cercador [nosaltres.com] i diversos canals temàtics.