Què necessites trobar?

V JORNADES DE DIRECCIÓ. Una trobada amb... Rosario Ruiz, Joan Lluís Bozzo i Magda Puyo

DATES:
12 i 19 de novembre i 10 de desembre de 2018
HORARIS:
d'11 a 14 h.
LLOC:
Bar de l'Eixample Teatre (C/ Aragó 140, BCN)
PREU:
- Socis AADPC i AISGE: 60 €*
- Socis AADPC aturats: 40€*
- No socis: 80 €*
*Aquests preus inclouen una consumició.
ADREÇAT A:
directors d’escena i actors interessats en la direcció
INSCRIPCIONS:


Arriba la V edició de les JORNADES DE DIRECCIÓ, una trobada amb professionals de reconegut prestigi que exposaran la seva visió sobre l’ofici de dirigir. Trajectòries i experiències contrastades i una mirada particular sobre gèneres i autories que han abordat des de la seva mirada particular.

Enguany ens acompanyaran Rosario Ruiz, Joan Lluís Bozzo i Magda Puyo:

- La forma de l’actuació contemporània, a càrrec de Rosario Ruiz.

- L’ofici de comediant o les claus per a la construcció d’un espectacle teatral, a càrrec de Joan Lluís Bozzo.

- De la metadona a la maria. Un viatge a la recerca d’un llenguatge propi, a càrrec de Magda Puyo.

De caràcter eminentment divulgatiu, les tres jornades tindran un toc informal en la seva posada en escena ja que es desenvoluparan en forma de xerrada al voltant d’una taula amb servei de bar. L’objectiu de les Jornades de direcció és reunir a la professió perquè s’estableixi diàleg i intercanvi entre els professionals de la direcció i la interpretació.

L’aforament és limitat. La reserva de plaça es farà efectiva un cop formalitzat l’import del curs.

Dilluns 12 DE NOVEMBRE:

La forma de l’actuació contemporània

a càrrec
de Rosario Ruiz

Va estudiar a l’Escuela Nacional de Arte Dramático de Bogotá, i durant 29 anys ha desenvolupat la seva carrera a Espanya. És co-fundadora del Teatro de La Abadía y Creadora de Curtidores de Teatro. Ha dirigit obres de Valle-Inclán, B.Brecht, S. Khane, T. Bernhard, B. Ortiz de Gondra, F. Arrabal, A. Liddell, BM Koltès. I l’han premiat diverses vegades per les seves postes en escena. Actualment coordina la formació a Teatro de la Abadía i és Mentora en el projecte LPTWes (League of professional theatre women España).

Dilluns 19 DE NOVEMBRE:

L’ofici de comediant o les claus intel·lectuals i pràctiques per a la construcció d’un espectacle teatral

a càrrec
de Joan Lluís Bozzo

Director teatral. Membre de la companyia Dagoll Dagom des de fa 40 anys.

Dilluns 10 DE DESEMBRE:

De la metadona a la maria. Un viatge a la recerca d’un llenguatge propi

a càrrec
de Magda Puyo

Llicenciada en Filosofia i Ciències de l’Educació per la Universitat de Barcelona.

Directora i Dramaturga. Professora de Direcció i Interpretació a l’Institut del Teatre des de 1996. Ha estat Coordinadora Acadèmic i Directora Pedagògica de l’Escola Superior d’Art Dramàtic.

Ha estat membre del Consell Assessor del Teatre Nacional de Catalunya (1998-2001) i Directora Artística del Festival Sitges Teatre Internacional-Creació Contemporània (2001- 2004). El novembre del 2015 és nomenada Directora General de l’Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona.

La seva trajectòria teatral s’inicia amb la creació del col·lectiu Metadones on dirigeix La Bernada es calva i Medea Mix de creació col·lectiva. Posteriorment fa la dramatúrgia i la direcció escènica en nombrosos espectacles. Destaquem Animales nocturnos de Juan Mayorga , Tractat de Blanques d’Enric Nolla, Trànsits de Carles Batlle i Ricard G. (cocreació amb R. Simó) a la Sala Beckett; Cosmètica de l’enemic d’Amélie Nothomb, Alma i Elisabeth. Persona de I. Bergman, estrenada al Festival Grec 2013 i la creació Tèrminus estrenada al Festival Grec 2016; Confidències a Al·là de Saphia Azzedine la Sala Atrium i Gorda de Neil Labute a la Sala Villarroel.

Ha dirigit també espectacles als teatres públics com Fedra i Hipòlit al Teatre Lliure, Bernardeta Xoc d’Alain Platel, El professional de Dusan Kovasevic, Antílops de Henning Mankell i Coratge de matar de Larsn Noren al Teatre Nacional de Catalunya.

Rep nombrosos premis entre els que destaquen el premi de la Crítica per la creació de Pesombra estrenat al Centre Dramàtic i el premi de la Crítica per Temps Real, text d’Albert Mestres, presentat al Teatre Nacional de Catalunya.

Organitza:


Col·labora:

Amb el suport de: