Què necessites trobar?

TALLER DE TEATRE DOCUMENTAL

DATES:
del 15 al 26 de novembre de 2021
HORARIS:
dilluns, dimecres i divendres
d'11 a 13 h.
LLOC:
per Zoom
PREU:
socis/es AADPC o AISGE: 100€
no socis/es: 200€
membres altres assoc. prof.: 150€
ADREÇAT A:
actors, actrius, directors, directores, creadors i creadores
INSCRIPCIONS:


INSCRIPCIONS A PARTIR D'OCTUBRE


En grups de 15 persones, del món de la interpretació, dansa i circ, seguirem el procés de creació d'una peça escènica. El teatre documental es basa en els testimonis reals, en vivències i experiències que es posen en comú dins del grup.

El talent dels participants servirà per a crear un flux de veus dins del flux cultural, tant global com local. Escoltar-se i fer créixer la nostra pròpia visió del món, de les idees... I crear-ne un espai de difusió.

Escriure per explicar qui som, escriure per explicar on vivim, i on i amb qui volem viure.

Proposem un taller d'empoderament i d'identitat.


QUERALT RIERA (Barcelona, 1978). Graduada en Direcció Escènica i Dramatúrgia a l’ESAD-Eòlia. Ha fet d'autora, directora d'escena, mestra d'actors i productora. Com a autora i directora estrena a Madrid: "No Love No Sex" (2017), "Todos" (2018) i, també "Aquí" (2019). A Barcelona estrena: “Aquí” (2018), “L’Amor (no és per a mi, va dir Medea)” i “Amor mor” (2019), i té programada, per ara, “De Dol” a la Sala Atrium (2020-21) i “Pruna” a l’escenari Joan Brossa a l’abril del 2021. També ha publicat diverses de les seves obres. Com a docent, dirigeix l’acadèmia “Art Actors Queralt” del 2010-2016, és mestre d’actors a les escoles “7d’Acció” (2013-15) i “Actúa!” (2014-16) i mestre de direcció d’actors a l’escola “Estudio de Cine”(2009-2014). També ha impartit tallers d’escriptura i creació. Ha guanyat diversos premis com ara el Premi Adrià Gual (2019), el Premi de Teatre Ciutat de València, 2019, el Premi Octubre de Teatre Pere Capellades, 2018, la SGAE selecciona la seva obra “AQUÍ” al certamen “Autor Express 2018” i rep la Beca Odisseu per a Creadors Emergents, 2018. També queda finalista al Premi Born de teatre del 2017 i el 2019 i al Premi Quim Masó, 2018.
VERO CENDOYA Barcelona, 1976. Combina la seva carrera com intèrpret, coreògrafa i pintora. Com a intèrpret ha treballat amb figures com Sol Picó, Àngels Margarit, Olga Cobos, Peter Mika, Carles Sales, o Andrés Lima en el panorama nacional. A l'estranger, amb companyies com Inbal Pinto Dance Company (Israel), Hans Werner Klohe (Berlin), Le Boussniere (Suïssa), Veronika Riz (Itàlia) i Steptex D.C (Alemanya).Actualment treballa en la gira de la seva nova creació BOGUMER, espectacle inclusiu creat juntament amb Isra Solà , director de La Calòrica estrenat a gener 2021. Segueix en gira amb LA PARTIDA., espectacle guanyador del Premi de la Crítica 2015 i del Premi Moritz 2015 de FiraTàrrega i que, a més, va ser finalista a dos Premis MAX 2016. L'espectacle s'ha presentat a teatres i festivals de més de 20 països d'Europa, Àsia i Llatinoamèrica. També l'espectacle IF (l'Ultim desig), creat al costat de la periodista Natza Farré i presentat a La Villarroel i la Sala Àtrium, a part de formar part de el programa Barcelona Districte Cultural. És coreògrafa i assessora de moviment de nombrosos espectacles teatrals. Col·laboradora habitual de la companyia teatral liderada per Blanca Portillo. El 2008 crea la seva pròpia companyia de dansa-teatre, Cia Vero Cendoya, Els seus espectacles s'han presentat en infinitat de teatres i festivals d'Espanya i de països com Itàlia, França, Bèlgica, el Salvador, Holanda, Xile, Argentina, Portugal, Alemanya, Dinamarca, Suècia, Xina i Taiwan, entre molts altres. Des de llavors dirigeix el Centre de Creació La Palomera, que també és la seu de la companyia.

Organitza:


Col·labora:


Amb el suport de: