Què necessites trobar?

LA TERÀPIA DE SHAKESPEARE DE KELLY HUNTER PER A NENS I NENES AUTISTES

DATES:
del 17 al 22 de juliol 2018
HORARIS:
d’11 a 17 h
LLOC:
Tot Per Tu, carrer del Viver s/n, Montcada i Reixach (Montcada Bifurcació)
PREU:
gratuït (es pagaran 200€ a cada actor o actriu en concepte de transports i menjar)
ADREÇAT A:
actors i actrius associats de l’AADPC i AISGE
INSCRIPCIONS:


Busquem a 8 o 10 actors associats de l'AADPC o d'AISGE que vulguin participar de l’experiència de ser formats per la pròpia creadora del programa de teatre terapèutic Hunter Beat.

L’actriu i directora de teatre britànica, Kelly Hunter, ha creat un mètode per estimular els nens i adolescents que pateixen autisme, mitjançant les obres de teatre de Shakespeare. El Hunter Beat, com s’anomena aquest mètode, es basa en la tècnica del ritme de la mètrica que feia servir Shakespeare que propicia que els nens se sentin més tranquils i segurs. A més les expressions facials i les veus exagerades, clàssiques d’aquests tipus d’obres, són ideals per facilitar la comunicació.

L’Associació TOT PER TU, ha sol·licitat realitzar aquest projecte de Teatre Terapèutic a un grup de nens molt limitat, 16 aproximadament, amb la col·laboració de la Kelly Hunter i diversos actors associats, que treballaran conjuntament per desenvolupar els aspectes de millora a través del teatre.

Aquesta experiència amb l’actriu britànica Kelly Hunter pot obrir moltes oportunitats per als actors i despertar en ells altres visions de la vida i de la seva professió.


PROGRAMA

- Els dies 17 i 19 de juliol, d’11 a 17h, es realitzaran sessions de coordinació entre Lydia Domínguez, la psicòloga de l’Associació TOT PER TU, Kelly Hunter i els actors i actrius, amb l’objectiu que tots els professionals coneguin els jocs i dinàmiques de l’activitat, les característiques individuals dels nens participants i que es pugui treballar de manera conjunta per adaptar les activitats a cada participant.

- Els dies 20, 21 i 22 de juliol, també d’11h a 17h, es realitzaran les sessions amb els nens participants. En les quals tindran un primer contacte amb el teatre, se’ls ensenyarà l’obra i es fomentarà la seva interacció, comunicació, expressió i emocions a través de diferents jocs inclosos dins de la mateixa obra. Les sessions seran dirigides per la Kelly Hunter i comptarà amb el suport del grup d’actors i actrius i la psicòloga de l’Associació TOT PER TU, qui estarà en tot moment atenent als infants, ajudant-los a realitzar les activitats i donant-los el suport necessari durant el desenvolupament de l’activitat.

- El dia 22 de juliol, de 14h a 17h, es representarà l’obra al Kursaal de Can Sant Joan, carrer Masia 39 de Montcada-Bifurcació.


Kelly Hunter va néixer a Battersea a Londres. La seva carrera professional, com actriu, va començar a l’any 1981. Després de molts anys de feina va tenir la necessitat d’implicar-se socialment. Va començar a treballar amb investigadors per determinar si existeixen precedents d’aquest mètode. Van crear un programa pilot amb 14 nens amb autisme. Els investigadors van determinar una millora significativa en la comunicació, les relacions socials i les habilitats de llenguatge. De la mateixa manera en quan als progressos dramàtics en l’expressió, el reconeixement de les emocions i el contacte visual.