Què necessites trobar?

TALLER DE TEATRE-IOGA AMB MARC PUJOL I TURA PUNTÍ

Publicado el 21 de Febrero de 2018

DATA: Dissabte 17 de març

HORARI: De 10 a 18 h

LLOC: Espai Gestalt Olot (EGO) (carrer Mestre Moner, 14, OLOT).

Si vens de fora d’Olot i vols compartir transport, posat en contacte amb ells!

APORTACIÓ ECONÒMICA:
Abans del dia 5 de març: 55 euros
Després del dia 5 de març: 65 euros
Els associats de l’AADPC tenen un 10% de dte.

Per inscripcions, informació i reserva de plaça:
pots escriure a iogatura@gmail.com o trucar al tel. 645762574

Teatre Ioga integra creixement creatiu, comunicació, joc, veu i moviment al servei d’eixamplar la nostra comprensió i sorprendre’ns amb les nostres possibilitats.

A QUI VA DIRIGIT

A totes les persones que teniu ganes d’aprofundir en el vostre camí de creixement personal, a tots aquells curiosos i curioses que teniu ganes de jugar, d’explorar i donar una perspectiva més àmplia a les vostres vides. A persones que acompanyeu grups, o faciliteu treballs grupals que tingueu ganes d’integrar nous recursos per compartir, als que vulgueu millorar les vostres capacitats comunicatives, a actors i practicants de ioga i a tots els que teniu ganes de connectar amb l’expressió, la veu, el moviment i la creativitat. Ni l’edat ni la condició física són un impediment per gaudir d’aquest taller.

PROPOSTA:

Aquest taller és una proposta per gaudir de forma divertida, creativa i dinàmica del teatre entès com una eina de creixement i consciència, per aprendre de nosaltres mateixos i dels altres, compartir i regalar-nos el plaer de jugar al màxim amb les possibilitats de la veu, el moviment i l’imaginari.

Més enllà de l’escenificació, les diverses tradicions teatrals ofereixen un espai per conrear la dimensió interior a través de pràctiques molt específiques encaminades al benestar i la bellesa. Es beurà d’aquestes fonts per connectar de forma lúdica amb la nostra essència, les nostres emocions i les nostres capacitats relacionals.

S'exploraran tècniques desenvolupades durant el teatre d’avantguarda (Living Theatre), en processos d’investigació parateatral (J.Grotowski) i en formes rituals com el teatre sagrat del sud de la Índia (Kathakali), entre d’altres, per “desenvolupar la consciència, la capacitat de comprensió fins el punt en que la ment entri en joc de forma més desperta, en alerta, per tal d’apreciar el valor de les pròpies accions i emocions, de les més baixes i tosques a les més elevades i subtils” (Peter Brook).

ASPECTES QUE ES TREBALLARAN:

Un gest ens pot conduir a un estat meditatiu? (el present) Essència i presència.
Transcendir a partir de qualitats vocals i de moviment.
El valor del ritual, el valor del joc.
Descondicionar la percepció per assajar la llibertat. (els sentits)
Emocions universals: reconèixer-nos en l’altre. (el mirall)
Comunió i comunicació conscient. (llenguatges)
Connectar amb un mateix davant del públic.
Més enllà dels límits: el mur que ens separa de nosaltres mateixos, dels altres i del misteri.
Estat d’alerta, precisió i control.
Recerca de les fonts / orígens.
La creativitat com a aspecte sagrat de la vida.

Marc Pujol. Actor professional amb vint anys d’experiència, ha desenvolupat recerques al voltant de les arts tradicionals de l’Índia i el Teatre de les Fonts de J.Grotowski, especialitzant-se en teatre-dansa Kathakali, ioga Iyengar i art marcial Kalaripayyattu. Ha impartit seminaris a la Universitat Ramon Llull, la Universitat de Valladolid i dins els projectes Paramythádes i Lucy/Daphne de la Unió Europea per a la resolució de conflictes a través del teatre. També ha col•laborat amb el Centre d’Estudis per la Pau i ha impartit tallers a Holanda, Polònia, Itàlia, Grècia i Índia.

Més informació: https://aadpc.cat/marc-pujol

Tura Puntí. Professora de Ioga des de 2008, donant classes regulars a Olot de Ioga Integral, Ioga per la Dona, Ioga en Família, Ioga per embarassades. Facilitadora de Tallers de Ioga i Medicina Xinesa. L’eix conductor del seu treball són els cicles, els elements i el treball en grup, apropant-nos a la Natura. Creadora del projecte Iogatura, amant de la Naturalesa, guia de boscos terapèutics, dansant de la Terra, mare de la Nur, facilitadora de cercles i activista per la Pau.

Més informació: https://www.facebook.com/Iogatura