Què necessites trobar?

PROGRAMA EXTRAORDINARI D'AJUTS A LA CREACIÓ CARLOTA SOLDEVILA

Publicado el 05 de Mayo de 2020


Convocatòria oberta del 2 al 31 de maig 2020 (inclòs) 


En motiu de la situació crítica que està vivint el sector teatral, el Teatre Lliure amplia els Ajuts a la creació Carlota Soldevila amb quatre modalitats més per tal d’intentar fer front a la davallada de l’activitat degut al tancament dels teatres. L’objectiu és, per tant, continuar incentivant el pensament creatiu i la producció teatral en situació de confinament.


MODALITATS


1. AJUTS PER AL DISSENY DE PROJECTES ESCÈNICS
5 ajuts de 2.500 € cadascun

En aquests projectes escènics es busquen universos inspirats en la ficció especulativa (distòpies, utopies i realitats alternatives) on es proposin canvis de paradigma personals o col·lectius. L’actual estat d’incertesa pot servir d’inspiració per especular sobre possibles altres mons, desitjables o no, però que en tot cas ens obliguin a imaginar altres maneres de ser i de conviure.


2. AJUTS PER A TEXTOS DRAMÀTICS
5 ajuts de 3.000 € cadascun

Es busquen projectes que parlin o guardin una certa relació amb les temàtiques següents: el canvi climàtic, la família, l’espiritualitat i la vellesa. També es proposa escriure textos que tinguin certa èpica, escrits amb tota llibertat sense pensar en cap espai concret del Lliure.


3. AJUTS PER A DRAMATÚRGIES EN ARTS DE CARRER
5 ajuts de 2.500 € cadascun

En col·laboració i complicitat amb Fira Tàrrega s'obre la porta a una de les arts menys habituals a la programació del Teatre Lliure com són les arts de carrer.


4. AJUTS PER A L’ESCENA DISTANT
Propostes escèniques per a una programació digital o a distància
5 ajuts de 1.250 € cadascun

Es busquen projectes que plantegin una alternativa al teatre presencial o que permetin un distanciament obligat entre els espectadors. Amb aquesta modalitat es vol motivar els creadors a trobar altres maneres de fer teatre per tal de garantir-ne la supervivència fins i tot més enllà de les xarxes i malgrat les limitacions espacials a què l’actualitat ens obliga.


MÉS INFORMACIÓ I FORMULARIS