Què necessites trobar?

JORNADA «SÓC CONTEMPORANI! STRINDBERG I EL TEATRE D’AVUI» A L'IT

Publicado el 20 de Septiembre de 2019

Arran de l’edició del llibre August Strindberg, publicat conjuntament per l’Institut del Teatre i l’editorial Comanegra, la revista Estudis Escènics de l’Institut del Teatre, amb la col·laboració del Departament de Filologia Catalana de la Universitat de Barcelona, organitza «Sóc contemporani! Strindberg i el teatre d’avui» el dimecres 9 d’octubre a l’Institut del Teatre.

La Jornada es planteja com un debat al voltant de l’autor, la seva obra i la seva influència. D’una banda es vol plantejar l’obra de Strindberg com a estímul i jaciment inexhaurible de pensaments i procediments dramatúrgics i de l’altra, valorar l’obra dramàtica de Strindberg com a terrer fèrtil per a la reescriptura.

Els ponents de la jornada seran el dramaturg Jean-Pierre Sarrazac, estudiós de l'obra de l'autor suec que ha publicat l’estudi Strindberg, L'Impersonnel, el director, actor i guionista Jonathan Châtel, que va presentar fa tres anys l’adaptació del Camí de Damasc al Festival d'Avinyó i la directora del Teatre Íntim d'Estocolm, Anna Pettersson, que avui en dia té el repte de rellegir, reinterpretar i tornar a escenificar el teatre de l'autor. També es presentaran els resultats dels treballs de la periodista cultural Imma Merino, qui ens donarà a conèixer l’influx de Strindberg sobre Ingmar Bergman i l’art cinematogràfic, la professora de literatura Teresa Rosell, amb una conferència centrada en La sonata dels espectres, com a obra trencadora i precursora d’una nova dramatúrgia contemporània i la traductora Carolina Moreno, autora de referència en la traducció al català de l’obra Strindberg.

D’altra banda, a la taula rodona «Escenificar Strindberg», les directores d’escena Teresa Vilardell i Claudia Faci, els directors Pau Carrió, Jordi Casanovas i Raimon Molins així com l’escenògraf Alfons Flores, donaran a conèixer la seva experiència a l’hora de posar en escena obres de Strindberg.

La jornada inclou la lectura dramatitzada del Memoràndum adreçat als membres del Teatre Íntim, dirigida per Teresa Vilardell, a partir del text redactat per Strindberg l’any 1908 i de la correspondència entre l’autor i el seu col·lega i deixeble August Falck.

La jornada és gratuïta però cal inscriure’s prèviament en aquest enllaç.

Es durà a terme a l’auditori al matí i al Teatre Estudi a la tarda. Podeu consultar el programa de la jornada.