Què necessites trobar?

EL CONCA OBRE UN CANAL D'EMERGÈNCIA CULTURAL

Publicado el 16 de Abril de 2020


El CoNCA activa un Canal d'emergència cultural, un servei d'acompanyament especialitzat en la cerca de recursos i informació d’interès per als professionals durant la crisi de la Covid-19.

Aquest servei d'atenció al sector cultural funciona a través d'un FORMULARI EN LÍNIA posat en marxa el passat 15 d'abril.

L’objectiu és recollir les demandes dels diferents sectors de l’àmbit de la cultura i oferir un acompanyament personalitzat adreçat als i a les agents culturals que ho necessitin. Vol donar suport a estructures associatives o gremials del sector cultural perquè disposin de recursos per resoldre consultes, així com apropar les mesures i els recursos vinculats a la crisi de la Covid-19 oferts per administracions i institucions als agents culturals

El nou canal obre una via de comunicació directa amb els experts del CoNCA en cada matèria, que respondran les consultes el més aviat possible, amb el suport d’economistes, assessors legals i gestors. S’estudiarà cada cas per mirar de resoldre els dubtes en matèria laboral (relació amb l'ocupador, prestacions públiques), fiscal (gestió i pagament de l'IVA, l'IRPF, ISoc, impostos i taxes municipals), professional (gestió dels autònoms, ajuts a l'activitat professional), societari (préstecs, crèdits i avals, expedients de regulació temporal), de programació i contractació pública i d’ajuts i subvencions (pagaments, noves convocatòries).

Des del CoNCA estan treballant per contribuir a pal·liar la greu situació que viu el sector cultural del país, recollint totes les mesures proposades pel sector i les administracions i proposant-ne de pròpies, amb l’objectiu de fer possible l’articulació d’iniciatives que en garanteixin la supervivència amb el suport de tots i totes les agents implicades.