Què necessites trobar?

COMUNICAT SOBRE LA CONTRACTACIÓ INDEFINIDA EN DOBLATGE

Publicado el 22 de Marzo de 2021

En referència a algunes propostes de contractació indefinida que han rebut alguns companys per part d’un estudi de doblatge i que ha generat certa polèmica, volem dir el següent:

És evident que la modalitat de contractació per convocatòria és l’habitual en el sector del doblatge, tanmateix aquesta forma de contractació laboral majoritària és perfectament compatible amb la contractació indefinida.

El que no resulta acceptable és que la contractació indefinida quedi pervertida, perdi la seva raó de ser, i es converteixi en un recurs per estalviar el cost de la part artística d’un doblatge.

Aquesta pràctica posa de manifest un fet que fa anys que es va arrossegant. Ens referim a la política d’adjudicacions de TV3 que ha fomentat, any rere any, que els estudis de doblatge hagin fet ofertes cada cop més baixes, fins arribar a un punt on resulta impossible el compliment del conveni i, per tant, on no queda cap altra més opció que incomplir-lo —com ha succeït en el passat, o pervertir-lo, com podria estar passant.

En aquest sentit us fem saber que l’AADPC ha mantingut contactes amb TV3 per tractar aquesta problemàtica i ha obtingut el compromís de revisar els criteris de les homologacions que puguin ser la causa d’aquesta situació. Tant l’AADPC com TV3 ens hem compromès a seguir treballant els propers mesos en el procés de futures homologacions per revertir la precarietat laboral i l’evident retrocés de la qualitat del doblatge en català, com també per enfortir la tasca en favor de la normalització lingüística de la televisió publica catalana.

Us seguirem informant.