Què necessites trobar?

COMUNICAT SOBRE EL TELETREBALL EN DOBLATGE

Publicado el 04 de Abril de 2020


COMUNICAT ESCRIT PER LA COMISSIÓ DE DOBLATGE DE L’AADPC


El doblatge existeix des de fa 90 anys. Al llarg de gairebé un segle, i amb més intensitat en els darrers vint anys, els professionals i els estudis de doblatge ens hem anat adequant als canvis tecnològics que s’han anat produint, però hem sabut preservar l’essència i l’estructura bàsica que es necessita per dur a terme degudament aquesta feina (màgica).

Degut a la situació d’excepcionalitat que estem vivint actualment, el concepte de teletreball ja ens és familiar. En els darrers dies, fins i tot algunes empreses ja han plantejat a actrius i actors de doblatge la possibilitat de fer doblatge des de casa, fent teletreball o tele doblatge.

Sobre aquesta qüestió, des de l’AADPC (Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya), i en concret, des de la COMISSIÓ DE DOBLATGE AADPC

MANIFESTEM

1. Que el teletreball o tele doblatge és contrari a l’esperit de la relació laboral, que tenim com a treballadors artístics per compte aliena, i que tant hem defensat al llarg de la història.

2. Que aquesta pràctica perjudica de manera directa la iniciativa d’aconseguir un Conveni Col·lectiu per al nostre sector.

3. Que discrimina a l’actor/actriu en funció dels seus mitjans tècnics, i també discrimina als estudis de doblatge que no vulguin optar per aquesta via, i finalment condiciona els repartiments que deixen de regir-se per un criteri artístic.

4. Que elimina una figura fonamental en el procés d’un doblatge, com és la de del director o directora, sense oblidar la del tècnic de sala i la de l'ajudant de producció.

5. Que trenca el sistema de treball basat en el concepte d’equip, en la presencialitat i en el rigor que ens ha fet arribar fins aquí, i atempta contra l’essència artística de la nostra feina.

6. Que dinamita el sector en el seu conjunt.


Per tant, REFUSEM TOTALMENT AQUESTA PRÀCTICA i qualsevol altra que pretengui fer-nos més individualistes i, en conseqüència, més dèbils.

De la situació actual només sortirem més forts si ho fem tots junts, actors/actrius i directors de doblatge, així com treballadors/es de les empreses, és a dir personal tècnic, de producció, comptes i administració.

Només sortirem més forts si som consistents com a sector, si FEM SECTOR.


Barcelona, 03 d’abril de 2020


Signants del document i membres de la Comissió de Doblatge AADPC:
Gonzalo Abril, César Martínez, Bruno Jordà, Dani Garcia, Xavi Fernàndez LópezPer la seva banda, dijous es va emetre un COMUNICAT DE DUB en aquest mateix sentit que volem compartir amb vosaltres.