Què necessites trobar?

JUDICI DAVANT DEL TSJC PER CONFLICTE COL·LECTIU AMB ELS ESTUDIS DE DOBLATGE

Publicado el 10 de Julio de 2017

El passat dia 4 de juliol es va dur a terme l’acte de judici per conflicte col·lectiu davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, TSJC. Les parts que es van citar varen ser l'AADPC, per la part social, i els següents estudis de doblatge: SONILAB STUDIOS, SL; VSI SONYGRAF, SL; DUBBING FILMS, SL; MEDIA ARTS STUDIO, SL; GALLETLY SA; TAKEMAKER, SL; DELUXE SPAIN BARCELONA, SLU; SDI MEDIA IBERIA, SL; SUNSET PLUS, SL; CYO GLOBALMEDIA, SL; BCN ALL THAT SOUND, SL; INTERNATIONAL SOUND STUDIO i DOBLAJE DIGITAL, SL. Dels tretze estudis citats un d’ells no va comparèixer.

Els Magistrats del TSJC varen copsar (amb ambdues parts) valoracions, opinions i plantejaments sobre l’assumpte. Del resultat, aquests varen decidir posposar el judici i efectuar-lo el dia 26 de setembre. Per tant, aquest serà el dia que es celebrarà el judici que no es va efectuar el dia 4 de juliol. La justificació de tal ajornament, es fonamenta en criteris formals processals. A ressaltar per la part social el fet que l’estudi de doblatge INTERNATIONAL SOUND STUDIO SA manifestés obertament, deixant constància, que aquest estudi aplicava el II CONVENI COL·LECTIU DE DOBLATGE (branca artística) i que estava d’acord amb el que l’AADPC sol·licitava en la seva demanda. Aquesta declaració es suma a la que ja va efectuar en la mateixa direcció l’estudi de doblatge, POLFORD en l’acte de conciliació col·lectiva prèvia. Amb aquests fets i per evitar qualsevol interpretació inexacta, aclarim que no hi ha cap sentència ni judici efectuat encara.

Estem davant d’un judici que serà llarg i que per tant, en aquests moments, es necessita sobrietat, prudència (i distància objectiva suficient) davant d’aquelles informacions de tercers, sobre aquest assumpte. En cas de dubte, aconsellem que us adreceu a l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya, l’AADPC.