Què necessites trobar?

L'aadpc

L'associació
 
L'Associació d'Actors i Directors professionals de Catalunya va néixer l'any 1981 com a organització de caràcter professional i sindical. Aglutina actors, actrius, directors i escenògrafs que desenvolupen la seva activitat a Catalunya.
 
Història i Estatuts
 
El 30 de maig de 1981 després de les corresponents discussions a les esmenes dels Estatuts presentats (82 vots a favor, 4 en contra i 7 abstencions) es va decidir presentar a l’Autoritat competent: l’Acta de l’Assemblea sol·licitant la inscripció de l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya en el Registre a l’empara de la Llei d’Associacions Professionals de l’1 d’abril de 1977; celebrar eleccions per constituir una Junta Directiva; fer una crida als professionals; i presentar l’Acta i els Estatuts a l’Oficina de dipòsit d’Estatuts de l’IMAC de Barcelona. La Mesa Presidencial de l’Assemblea del 30 de maig de 1981 que va ser constituïda com a Comissió Gestora provisional la formaven, Jaume Nadal, Rafel Anglada, Carles Lloret, Joan Miralles, Joan Vallès, Joan Ollé i Pere Daussà.
 
A l’assemblea dels professionals de teatre de Catalunya del 6 de juny de 1981 convocats per elegir la primera Junta Directiva de l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya i després del debat corresponent es va aprovar l’única candidatura presentada per 78 vots a favor, 12 en contra i 7 abstencions. La candidatura estava constituïda pels següents càrrecs: Joan Miralles, President; Joan Vallès, Vicepresident; Jaume Nadal, Secretari; Joan Ollé, Tresorer; i Montserrat Julió, Carles Lloret, Alfred Lucchetti, Rafel Anglada i Montserrat Carulla, Vocals. La candidatura va exposar la seva línia programàtica i va proposar una campanya adreçada a tots els professionals del mitjà a fi que s’interessessin per la creació i la gestió de l’Associació.
 
Òrgans rectors
 
Assemblea General
 
L'Assemblea General és el màxim òrgan de govern de l'AADPC. Es va reunir per última vegada el 10 de juny de 2013 i va aprovar el balanç i la memòria de 2012.
 
Junta Executiva
 
Com a resultat de les darreres eleccions celebrades el 17 de juny de 2013 està constituïda estatutàriament pels següents càrrecs i persones:
 
President : Àlex Casanovas
Secretaria General : Adolf Baqués
Secretaria de Finances : Arnau Marín
Secretaria de Directors d'Escena : Martin Curletto
Secretaria de Cultura : Ester Bartomeu
Secretaria Adjunta de Cultura : Amàlia Sancho
Secretaria d'Acció Sindical : James Phillips
Secretaria Adjunta d'Acció Sindical : Jaume Costa
 
Vocalies:
 
Astrid Camprubí
Núria Casas
Enric Cambray
Mercè Sanz
Rosa Andreu
Carol Muakuku
 
Consell de Direcció
 
Com a resultat de les darreres eleccions de Consellers celebrades el 15 de juny de 2015 està constituït per tots els components de la Junta Executiva ressenyada anteriorment, més:
 
Elena Fortuny
Fanny Bulló
Marc Pujol
Carlos Briones
Ferran Lahoz
Carlota Frisón
Mario Mañas
Joaquin Daniel
Ferran Terraza
Joe Lewis
 
Substitucions
 
Com a resultat de les darreres eleccions celebrades el 15 de juny de 2015 els següents socis opten a entrar a formar part del Consell de Direcció pels mecanismes de substitució marcats en els estatuts i en aquest ordre*:
 
Jaume Borràs
Pep Ballester
Marta Olivella
Clara del Ruste
Mercè Espelleta
Mayka Dueñas
 
* Article 57 dels Estatuts: es conserva el valor de l'ordre per vots obtinguts.
 
Objectius
 
Des dels seus inicis l'AADPC ha tingut com a objectius primordials la consolidació de l'entitat amb l'increment constat dels seus associats i amb la seva presència en la societat, i per això ha estat treballant de cara a la consecució d'aquestes fites en diversos àmbits:
 
· Aconseguir millores professionals, culturals i de reconeixement públic per al sector.
· Crear i revisar convenis (teatre, cinema, audiovisual...).
· Vetllar per a la millora qualitativa de la feina dels actors, directors i escenògrafs professionals de Catalunya.
· Denunciar irregularitats laborals.
· Facilitar informació de tot el que pugui ser d'interès per als associats i per a les gestions negociadores.
· Mantenir relacions amb els organismes oficials i les forces polítiques per facilitar i vehicular les informacions adequades sobre les problemàtiques i les necessitats dels membres de l'AADPC.
· Estimular les iniciatives professionals dels associats.
· Intervenir en totes aquelles accions d'interès públic que puguin afectar a la professió.
 
AADPC Oficines
 
Adreça't a les oficines de l'AADPC i et proporcionarem tota la informació que necessitis.
 
A les oficines de l'AADPC estarem a la teva disposició per ajudar-te a tramitar la teva alta o baixa de l'associació, demanar assessoria jurídico o laboral, informar-te d'ofertes de treball, cursos i molt més.
Apropa't i descobreix què podem fer per tu.
 

ASSOCIA'T